Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

27 predsednikov držav in vlad pri papežu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 03. 2017 / 09:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

27 predsednikov držav in vlad pri papežu

Slovesno praznovanje 60-letnice podpisa Rimske pogodbe v italijanski prestolnici.

27 predsednikov evropskih držav in vlad se danes in jutri zbira v Rimu, kjer bodo slovesno obhajali 60-letnico podpisa Rimske pogodbe, ustanovnega dokumenta Evropske zveze. Ob tej priložnosti bo evropske politike, manjkali bodo le britanski, nocoj v posebno avdienco v Apostolski palači sprejel papež Frančišek. Avdience se bo udeležil tudi predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker.

Jutri, v soboto, bo v Rimu osrednje praznovanje ob jubileju, papež Frančišek pa bo ta dan preživel na obisku v Milanu in Monzi.

Z Rimsko pogodbo je bila 25. marca 1957 v Rimu ustanovljena današnja Evropska zveza. Ob jubileju v Rimu nocoj prirejajo tudi množično ekumensko molitev, ki se je bodo med drugim udeležili vatikanski predstavnik za ekumenizem kardinal Kurt Koch, glavni tajnik Italijanske škofovske konference Nunzio Galantino, ustanovitelj Skupnosti sv. Egidija Andrea Riccardi, dekan evangeličansko-luteranske Cerkve v Italiji Heiner Bludau in romunski pravoslavni metropolit Siluan Span. Molitev v cerkvi sv. apostolov prireja ekumenska mreža »Skupaj za Evropo«.

Med jutrišnjo uradno slovesnostjo na rimskem Kapitolu bo 27 državnih in vladnih voditeljev podpisalo skupno izjavo, s katero naj bi kljub številnim krizam izrazili znamenje povezanosti in vizijo Evropske zveze za naslednjih deset let. Na Kapitolu je bila leta 1957 podpisana Rimska pogodba. Srečanje se bo slovesno zaključilo s kosilom v Kvirinalski palači na povabilo italijanskega predsednika Sergia Mattarelle.

Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Preberite tudi: Molitev za Evropo

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh