Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

28 ton izdelkov za otroke in družine v stiski

Za vas piše:
K. C.
Objava: 09. 05. 2018 / 07:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.05.2018 / 08:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

28 ton izdelkov za otroke in družine v stiski

Slovenska karitas sporoča, da je bilo v štiridnevni akciji na 57 lokacijah zbranih skoraj 28 ton izdelkov.
Marca letos smo vas, dragi bralci, povabili k zbiranju sredstev za pred izbranimi Hoferjevimi poslovalnicami za otroke in družine v stiski. Pri zbiranju je pomagalo 347 prostovoljcev, ob pomoči radodarnih posameznikov.

Slovenska karitas sporoča, da je bilo v štiridnevni akciji na 57 lokacijah zbranih skoraj 28 ton izdelkov oziroma 156 nakupovalnih vozičkov živil za otroke ter osnovnih živil in izdelkov za higieno, kar je skoraj 12 ton izdelkov več, kot so zbrali v enakem času lani.

Med živili za otroke so zbirali žitne kašice, kosmiče in namaze, sicer pa so bila dobrodošla tudi osnovna živila, kot so trajno mleko, olje, sladkor, moka in testenine, ter izdelki za higieno (pralni prašek, šampon, plenice ipd.).

Zbrana sredstva bodo namenjena pomoči ljudem, ki živijo v pomanjkanju.

Pomembno je utrjevanje pozitivnih navad pomoči sočloveku

»Na Karitas na različne načine zbiramo pomoč za več kot 94.000 ljudi v Sloveniji, ki so v hudih materialnih stiskah. Vsaka tovrstna akcija in vsak dar je zato izrednega pomena. Pomembno pa je tudi ozaveščanje in utrjevanje pozitivnih navad pomoči sočloveku,« poudarja Slovenska karitas in se zahvaljuje vsem prostovoljcem in darovalcem za zbrano pomoč.

»Zavedamo se, da je potrebno na pomen solidarnosti opozarjati skozi vse leto in veseli nas, da smo se za tovrstno akcijo odločili tudi letos,« pa so povedali pri Hoferju. »Ob pomoči prostovoljcev Slovenske karitas smo lani zbrali več kot 16 ton pomoči, letos pa smo številko skoraj podvojili. Ob tem bi se radi iskreno zahvalili prav vsakemu, ki je prispeval.«

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh