Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

40 postnih nasvetov (4. del)

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 02. 2017 / 14:38
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
40 postnih nasvetov (4. del)

40 postnih nasvetov (4. del)

V vsakodnevno rutino vključite trenutke tišine za molitev.
Janet Schaeffler je ameriška redovnica, ki se največ ukvarja s katehezo odraslih in o svojem delovanju poroča v mesečniku z naslovom Gems. Prejela je številne nagrade na področju krščanskega verskega izobraževanja in velja za eno najplodovitejših avtoric strokovnih člankov ter publikacij o katehezi in župnijski pastorali v ZDA.

Tukaj predstavljamo zadnjih deset nasvetov, kako čim koristneje in čim učinkoviteje preživeti postni čas.



31. Premišljujte ali pa zapišite v dnevnik:
*kaj je danes v mojem življenju takega, da lahko vzljubim;
*o svojem možu/ženi;
*o otrocih;
*o prijateljih;
*o službi;
*o Bogu;
*o domači cerkvi;
*o sebi in svojem življenju.

32. Napravite eno stvar, s katero boste ustvarili bolj krščansko okolje na vašem delovnem mestu.

33. Razmislite o svojem besednem zakladu. Odločite se, da boste v letošnjem postu vsak teden izločili najmanj eno besedo ali frazo, ki ne vliva poguma ali pa je nevljudna. Kadar ste v skušnjavi, da bi to besedo uporabili, se domislite nadomestka, ki je bolj milosten ali pa bolj nevtralen.

34. Resno se lotite preučevanja ene izmed ključnih težav na svetu: revščine, lakote, nasilja ipd.

35. Uživajte življenje. Pridigar v 8. poglavju pravi: »Zato odobravam veselje, ker ni sreče za človeka pod soncem, razen da jé in pije in se veseli« (Prd 8,15). Duhovnik Thomas Keating pa je zapisal: »Vsako človeško veselje je stopnica do boljšega poznavanja Boga ali do odkrivanja novih vidikov Boga.« Ustavite se in si vzemite čas, da boste že danes uživali svoje življenje.

36. Vključite se v župnijsko dejavnost, ki je namenjena služenju bližnjim.

37. V vsakodnevno rutino vključite trenutke tišine – trenutke tišine za molitev: tih trenutek za pisarniško mizo, preden začnete z delom; na klopi v parku, ko ste na odmoru za kosilo; v avtu, preden se odpravite na vožnjo proti domu; po večernih poročilih.

38. Poizvejte, kako lahko podprete delo krajevnih organizacij, ki skrbijo za hrano, zatočišče ter pravno in finančno pomoč brezdomcem, priseljencem in beguncem. Ne spreglejte skupin, ki se odzivajo na mednarodne krize.

39. Podarite uro svojega časa ali pa plačilo ure vašega dela skupini ali organizaciji, ki si prizadeva za mir v območni skupnosti ali pa v svetu.

40. Pošljite velikonočne voščilnice ljudem, s katerimi si običajno ne dopisujete – posebej osamljenim, ovdovelim, bolnikom, ki so vezani na posteljo, in žalujočim.

Vir: splet
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh