Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveta Katarina Genovska

Objava: 22. 01. 2011 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 24.01.2011 / 07:40

Sveta Katarina Genovska

Benedikt XVI. pri avdienci v sredo, 12. januarja Danes bi vam rad spregovoril še o eni sveti Katarini, Genovski, znani po videnju vic. Njeno življenje in misel sta opisana v knjigi, ki jo je izdal njen spovednik leta 1551.

Benedikt XVI. pri avdienci v sredo, 12. januarja

Danes bi vam rad spregovoril še o eni sveti Katarini, Genovski, znani po videnju vic. Njeno življenje in misel sta opisana v knjigi, ki jo je izdal njen spovednik leta 1551.

Nič več svet

Katarina se je rodila v Genovi leta 1447, kot najmlajša od petih otrok. Oče je umrl v njenem otroštvu, mati pa je poskrbela za pošteno krščansko vzgojo otrok. Pri šestnajstih letih je bila Katarina dana za ženo Giulianu Adornu, ki se je po raznih podvigih na Bližnjem vzhodu vrnil v Genovo. Zakonsko življenje ni bilo lahko, tudi zaradi značaja moža, ki je bil predan kockanju. Tudi Katarino je sprva potegnilo v posvetno življenje, kjer pa ni našla vedrine. Po desetih letih je v njenem srcu zazijala praznina.

Spreobrnjenje se je začelo 20. marca 1473 po zaslugi enkratnega izkustva. Ko je prišla v cerkev sv. Benedikta, v samostan Naše Gospe od Milosti, da bi se spovedala, jo je »v sr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh