Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kombuča – zdravilni napitek

Objava: 25. 02. 2012 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 24.02.2012 / 10:02

Kombuča – zdravilni napitek

Ključ do zdravja je zmerno in redno uživanje te pijače.



Kombučo so nekateri bolj v šali kot zares poimenovali čajno vino. Napitek lahko brez težav kupimo v trgovinah z zdravo hrano, a to je pravi nesmisel, saj ga lahko zlahka in poceni pripravimo sami. Potrebujemo: matico kombuče, bel sladkor, 5-litrski lonec, zeleni ali črni čaj, vodo in malo volje. V 11 dneh nastane fermentirani napitek, ki vsebuje zanemarljivo malo alkohola in veliko kislin, ki so koristne za našo presnovo. Kombuči pravijo tudi sonce, ki sveti od znotraj. Redno pitje kombuče naj bi pomagalo pri čiščenju odpadnih presnovkov, marsikomu pomaga tudi pri hujšanju, najbolj pomembno pa je, da krepi imunski sistem.

Kombuča je doma v krajih, kjer uspevajo grmi čajevca. Zgodovina nastanka gobe je zavita v tančico skrivnosti, ravno tako ni znano, kaj vse napitek iz nje vsebuje. Večinoma le snovi, ki nam koristijo.

Matica kombuče – goba – plava na osla...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh