Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

90 let Jožeta Strgarja

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 27. 12. 2019 / 11:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.12.2019 / 23:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
90 let Jožeta Strgarja

90 let Jožeta Strgarja

Jože Strgar, prvi demokratično izvoljen ljubljanski župan, je 21. decembra praznoval 90 let.
Jože Strgar, strokovnjak za hortikulturo in prvi demokratično izvoljen ljubljanski župan, je 21. decembra praznoval 90 let.

Kadar koli je začutil: Treba je povedati (tudi naslov knjige, ki je leta 2015 izšla pri Družini), je to vedno brez ovinkarjenja storil, s čimer je izzval tudi kakšno kritiko na svoj račun, ki pa jo je kot resničen demokrat vedno znal sprejeti in v njej iskati spodbude za nove razmisleke, nove pobude, nove rešitve.

Pomisleka ali celo strahu, češ, ali naj kristjani samozavestno in enakopravno vstopajo v družbeno in politično areno, že davno nima več (če ga je sploh kdaj imel), ker pa ga še vedno prepoznava pri marsikom v katoliškem občestvu, si velja priklicati v spomin njegove besede iz pogovora za Slovenski čas (št. 66): »Sam strahu nimam, je pa med nami še veliko ljudi, ki ga imajo. Srečal sem razumne ljudi, ki menijo, da nimajo tednika Družina zgolj zato, ker se še vedno skrivajo pred sosedi. Večkrat sem v pismih bralcev že zapisal, da strahu ne smemo imeti več in da nas kliče čas, da je nujno, da zaživimo in delujemo kot pristni Slovenci, ponosni na svojo duhovno ter politično dediščino, da smo dolžni delovati v javnosti.«

Vodilo neutrudnega prebujevalca demokratičnega slovenstva in v javnost odprtega katolištva, ki se ga velja držati.

Več o slavljencu si lahko preberete v novi številki družine, ki bo izšla 31. decembra.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh