Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropski judovski kongres počastil papeža Frančiška

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 02. 2020 / 11:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.02.2020 / 13:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evropski judovski kongres počastil papeža Frančiška

Svetemu očetu so podelili nagrado za zasluge za judovsko-krščansko prijateljstvo.

Foto: splet / Vatican Media

Papež Frančišek je minuli konec tedna v Vatikanu sprejel delegacijo Evropskega judovskega kongresa (EJC). Ob tej priložnosti je predsednik omenjene organizacije Moshe Kantor svetemu očetu izročil nagrado »Golden Vision 2020« za njegove zasluge za judovsko-krščansko prijateljstvo. Evropski judovski kongres nagrado vsako leto podeli dvema osebnostima, eni judovski in eni ne-judovski, ki si prizadevata za »vključujoči svet brez antisemitizma«.

Kantor je v nagovoru poudaril, kako si sveti oče močno prizadeva, da bi ohranil spomin na holokavst. Papež je konec letošnjega januarja poslal delegacijo Svetega sedeža na 5. forum o holokavstu v Jeruzalemu. Frančišek po besedah predsednika Kantorja deli njihovo mnenje, da bi se morale tovrstne prireditve v prihodnosti ukvarjati tudi z etičnimi in moralnimi izzivi sedanjega časa. Mednje med drugim sodijo sovraštvo, skrajništvo, problemi migracije, pomanjkanje izobraževanja in globalna neenakost.

Papež Frančišek je že leta 2017 sprejel delegacijo Evropskega judovskega kongresa. Vatikan je takrat napovedal okrepljeno sodelovanje z organizacijo s sedežem v Bruslju, ki po lastnih navedbah zastopa 42 judovskih skupnosti v Evropi z okoli 2,5 milijona člani.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh