Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropski parlament obsodil preganjanje kristjanov po svetu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 04. 2015 / 12:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Evropski parlament obsodil preganjanje kristjanov po svetu

Evropski parlament obsodil preganjanje kristjanov po svetu

Večina poslancev glasovala za to, da naslov resolucije vsebuje izraza »kristjani« in »islamska teroristična skupina«.

Evropski parlament je obsodil preganjanje kristjanov po vsem svetu. Danes je bila sprejeta resolucija z naslovom »Preganjanje kristjanov po vsem svetu po umoru kenijskih študentov s strani islamske teroristične skupine Al-Shabaab«, ki jo je podprlo 578 poslancev, 31 glasov je bilo proti in 34 vzdržanih. V resoluciji so poslanci obsodili napade na kristjane in druge verske skupine in izrazili zahtevo, da bi morala Evropska zveza Kenijo podpirati v boju proti skrajnežem.



Frakcija socialistov je ob zaključku glasovanja izjavila, da je »neprekinjeno nasilje zločin proti človeštvu«. Skupaj s frakcijo zelenih v Evropskem parlamentu pa so socialisti pred začetkom razprave nasprotovali jasnemu poimenovanju preganjanja kristjanov v naslovu resolucije.

V ponedeljek je večina evropskih poslancev z glasovanjem podprla predlog, da naslov resolucije vsebuje izraza »kristjani« in »islamska teroristična skupina«, kar naj bi bilo znamenje solidarnosti z vsemi preganjanimi kristjani. Navsezadnje tudi naslov resolucije jasno pove, da so mnogi kristjani po svetu preganjani in pod pritiskom. Resolucija bo sedaj predložena Evropski komisiji in Svetu Evropske zveze.

V začetku aprila so pripadniki milice Al-Shabab izvedli teroristični napad na univerzo v Garissi. To je bil najhujši tovrstni napad v Keniji v zadnjih letih, v njem pa je življenje izgubilo najmanj 170 ljudi; 80 je bilo ranjenih. Po navedbah očividcev so napadalci ciljno izbirali krščanske študente.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh