Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropski škofje pri papežu: po volitvah skrb za Evropo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 06. 2019 / 09:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.06.2019 / 07:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Evropski škofje pri papežu: po volitvah skrb za Evropo

Evropski škofje pri papežu: po volitvah skrb za Evropo

Nadškof Hollerich: »Politika mora v središče postaviti človeka.«

Papež Frančišek se je včeraj srečal s predsedstvom Komisije škofovskih konferenc pri Evropski zvezi (ComECE) in se z gosti pogovoril o položaju Evrope po volitvah v Evropski parlament. Izid volitev kaže na »novi populizem«, je po približno polurnem srečanju v pogovoru za spletni portal Vatican News dejal essenski škof Franz-Josef Overbeck, podpredsednik delovnega telesa. Pomembno vlogo pa sta igrali tudi vprašanji migracije in okoljevarstva.

»Podobno kot mi sami je tudi papež zelo zaskrbljen zaradi političnega razvoja glede vprašanja migrantov,« je povedal škof Overbeck in pojasnil, da je Nemčija od leta 2015 uspela lepo vključiti v družbo več kot 800.000 migrantov. Pojavljali so se sicer protesti, »vendarle pa tudi veliko soglasja in pomoči s strani nemških državljanov«. Essenski škof je pri tem posebej pohvalil tudi ekumensko sodelovanje.

Luksemburški nadškof Jean-Claude Hollerich, predsednik ComECE, je dejal, da se strinja s papežem, kako nekateri politiki premalo skrbijo za ljudi. »Politika mora v središče postaviti človeka, ne da bi pri tem instrumentalizirala svoje strahove,« je dejal Hollerich. Tudi Cerkev je kdaj »preveč oddaljena od interesov ljudi«, meni predsednik ComECE.

Italijanski škof Mariano Crociata, podpredsednik ComECE, je za Vatican News povedal, da evropski škofje želijo okrepiti svojo dejavnost pri delu z mladimi. Mnogi mladi so na volitvah glasovali za Evropo in njihovo angažiranost je treba spodbujati.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh