Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Festival Stična poln kulturnih dogodkov

Za vas piše:
K. C.
Objava: 21. 11. 2014 / 09:58
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:19
Ustavi predvajanje Nalaganje

Festival Stična poln kulturnih dogodkov

V Stični 15. festival glasbe, gledališča in likovne umetnosti.

Samostan v Stični. Foto: Andrej Praznik

Z glasbenim maratonom in natečajem Festivala Stična 2014 se bo v Baru Jama danes, 21. novembra, ob 16. uri neuradno začel 15. festival Stična. Festival glasbe, gledališča in likovne umetnosti bo do 6. decembra, prinesel pa bo široko paleto kulturnih dogodkov z mednarodno udeležbo, so sporočili s Kulturnega društva Stična, ki prireja festival.

V glasbenem delu festivala bodo nastopili Vlado Kreslin in Mali bogovi, Nana Miličinski, Murat in Jose, DJ Jamirko ter Godalni orkester Stična.



Festival se bo uradno začel v soboto, ko bodo odprtje likovne razstave Franceta in Roka Slane v stiški galeriji Muzeja krščanstva na Slovenskem ter koncert in plesni nastop Od resnih do plesnih Godalnega orkestra Kulturnega društva Stična in Plesne izbe Maribor.

Za ljubitelje gledališča bodo v Kulturnem domu Stična pripravili otroško gledališko predstavo Škrat Kuzma dobi nagrado Gledališča Toneta Čufarja z Jesenic in predstavo za odrasle George Dandin ali pretentani soprog gledališča Sklonište u teatru iz Batajnice v Srbiji.

V sklopu festivala pripravljajo letos še potopisne večere, otroško koncertno predstavo, filmsko predstavo in večer poezije, glasbe ter humoresk.

Festival Stična prirejajo od leta 2000, od začetne zamisli o štirih celovečernih prireditvah pa se je razvil v štirinajstdnevno manifestacijo kulture in z njo povezanih dogodkov. V okviru festivala želijo organizatorji predstaviti tri temeljne poti izražanja - gledališče, glasbo in likovno umetnost in na omenjeni trikotnik pripenjati bolj intimne sfere ustvarjanja, izobraževanje ter spodbujanje k delu na omenjenih področjih.

Vir: STA

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh