Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Guy Gilbert: papež Frančišek je moj zgled

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 08. 2017 / 11:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Guy Gilbert: papež Frančišek je moj zgled

»Rock duhovnik«: papež ne le govori o usmiljenju in ljubezni, ampak to tudi živi.

Za pariškega »rock duhovnika«, 81-letnega Guya Gilberta, je papež Frančišek velik zgled. Frančišek je prvi papež, »ki berače in brezdomce na Trgu sv. Petra ne le blagoslavlja, ampak je dal zanje urediti tudi prhe in toaletne prostore«, je oče Gilbert dejal v pogovoru za nemški katoliški portal katholisch.de. Papež je človek, ki ne le govori o usmiljenju in ljubezni, ampak nam kaže, kako lahko v skladu z njima ravnamo.



Vera je zanj zelo pomembna, je povedal francoski duhovnik. »Brez vere ne bi mogel ničesar storiti.« Na njegovi kmetiji, kjer skrbi za mlade, vsak večer molijo. Med mladimi so tudi muslimani, pravoslavni in protestanti. »Zdi se mi pomembno, da vsak posameznik ohrani svojo vero«, je povedal oče Gilbert.

Duhovnik, ki je v Franciji izredno priljubljen, se v javnosti vedno pojavlja v usnjenem jopiču. Že okoli 50 let dela z otroki z ulice, odvisniki od mamil in z mladimi prestopniki. Med drugim je obnovil kmetijo na jugu Francije, kjer se mladi s pomočjo živali učijo primernega družbenega vedenja.

Gilbert je zaslovel tudi zunaj Francije, ko je leta 2003 obhajal poročno mašo belgijskega princa Laurenta in Claire Coombs. Leta 2007 je neobičajni duhovnik skupaj s tedanjim francoskim predsednikom Nicolasom Sarkozyjem obiskal Vatikan. Benedikt XVI. (2005-2013) se je takrat dlje časa pogovarjal z »rock duhovnikom«. Ob njegovem 80. rojstnem dnevu ga je v Vatikanu sprejel papež Frančišek. Že leta 1997 pa je bil gost na srečanju mladih v Stični.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh