Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italija: kardinal za normalizacijo epidemije

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 08. 2020 / 09:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2020 / 09:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italija: kardinal za normalizacijo epidemije

Predsednik IŠK poziva k potrpežljivosti, da bi preprečili drugo zaprtje vseh dejavnosti v državi.

Foto: Vatican Media

Predsednik Italijanske škofovske konference, kardinal Gualtiero Bassetti, spodbuja k skorajšnji vrnitvi Italije v običajne življenjske pogoje. »Vrniti se moramo v običajno življenje, previdno in obzirno, toda nujno moramo znova začeti,« je kardinal Bassetti zapisal v prispevku za najnovejši izvod škofijskega glasila La Voce, obenem pa ostro nastopil proti vsem, ki novi koronavirus podcenjujejo ali celo zanikajo njegov obstoj.

»Podatki o gospodarski krizi, o katerih poročajo vsi časniki, so grozljivi,« piše kardinal. »Še vedno spuščene navojnice, ki jih vidim na nekaterih trgovinah, me navdajajo s strahom in tesnobo,« saj so za njimi konkretni ljudje, možje, žene in družine, ki trpijo zaradi pomanjkanja zaslužka.

V luči nenehnih razprav o smiselnosti varnostnih ukrepov kardinal opozarja: svoboda mnenja ne pomeni, »poljubno izreči vse, kar nekomu pade na pamet«, ne da bi pri tem pomislili in preverili verodostojnost svoje izjave, »predvsem pa moramo biti pripravljeni za izrečeno prevzeti vso odgovornost«.

Predsednik italijanske vlade Giuseppe Conte je po navedbah tamkajšnjih medijev zagotovil, da drugega popolnega zaprtja države ne bo, v kratkem pričakujejo novo rahljanje varnostnih ukrepov, kljub temu pa mora Italija ostati zelo previdna. Delati mora izredno majhne korake, da ne bi zapravila tistega, kar je z ostrimi ukrepi doslej že dosegla.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh