Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaplja na vedru

Objava: 30. 09. 2016 / 07:31
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kaplja na vedru

V soboto, 1. oktobra, bo ob 18. uri v dvorani Gledališča Park v Murski Soboti premiera filma o škofu Smeju Kaplja na vedru.

V soboto, 1. oktobra, bo ob 18. uri v dvorani Gledališča Park v Murski Soboti premiera dokumentarno-igranega filma o škofu Smeju Kaplja na vedru.

Film o upokojenem škofu dr. Jožefu Smeju so snovalci predstavili v četrtek, 29. septembra, v prostorih Škofije Murska Sobota. O nastajanju filma so spregovorili generalni vikar Lojze Kozar, režiser David Sipoš, scenarist Matjaž Feguš in producentka Jolanda Pinterič. Film Kaplja na vedru na strnjen in sodoben način prikazuje bogato osebnost škofa Smeja in predstavi njegovo živo pričevanje o času, v katerem je živel, in o delu, ki ga je opravil.

»Škofija Murska Sobota je od decembra 2015 do avgusta 2016 obhajala škofijski misijon, na katerega se je pripravljala kar nekaj let. V okvir škofijskega misijona sodi tudi spoznanje, da je potrebno skrbeti za novo evangelizacijo, za nov način podajanje evangeljske vsebine. Tako je vzklila tudi ideja o snemanju dokumentarnega filma o našem rojaku škofu dr. Jožefu Smeju,« je povedal generalni vikar Lojze Kozar. »Tako bo lahko širša javnost še bolj spoznala našega velikega ustvarjalca, domoljuba in duhovnega velikana. Obenem bo bolj avtentično spoznala Cerkev, njeno poslanstvo, predvsem v našem okolju, ki ga je opravljala nekoč in ki ga opravlja danes.«

Kot je povedal režiser David Sipoš je film Kaplja na vedru dokumentarno igrani film. V njem se izmenjujejo izjave samega škofa Smeja, ljudi, ki so ga poznali, in nekaj igranih prizorov. Da je bila naloga kako 95 let izjemnega življenja strniti v 45 minut filma, zelo težka je povedal scenarist Matjaž Feguš. Producentka Jolanda Pinterič pa je dejala, da je na novo odkrila Prekmurje in prekmurskega človeka. Med snemanjem ni mogla verjeti kako so bili ljudje pripravljeni priskočiti na pomoč, svojevrstno pa je bilo tudi srečevanje s škofom Smejem.

Vabljeni v soboto, 1. oktobra, na premiero filma. Več o dokumentarnem filmu kaplja na vedru v novi tiskani številki Družine

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh