Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dva karierna dogodka

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 22. 10. 2014 / 08:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dva karierna dogodka

Ta teden sta v Ljubljani dva dogodka na temo zaposlovanja: karierni sejem za mlade in mednarodna konferenca Dnevi socialne ekonomije za podjetnike.

Ta teden sta v Ljubljani dva dogodka na temo zaposlovanja. Na kariernem sejmu, ki ga pripravlja podjetje Moje delo, se bodo z delodajalci in razstavljavci srečali mladi in bodoči iskalci zaposlitve, na mednarodni konferenci Dnevi socialne ekonomije pa se bodo podjetniki pogovarjali o socialnem podjetništvu.

Karierni sejem Moje delo

Na Gospodarskem razstavišču bo danes, in jutri, 22. in 23. oktobra, v okviru Študentske arene 12. karierni sejem Moje delo. Na njem se potencialni delodajalci predstavijo študentom in mladim iskalcem zaposlitve. »Na najbolj odmevni prireditvi vsako leto gostimo več deset privlačnih slovenskih in tujih delodajalcev, izobraževalna podjetja in druge ponudnike produktov in storitev, ki jih karierist potrebuje. Pričakujemo, da bo sejem moje delo tudi letos v dveh dneh obiskalo več kot 15.000 karierno usmerjenih posameznikov,« so povedali organizatorji.

Sejem pa ni le priložnost za spoznavanje delodajalcev, temveč tudi za pridobivanje znanja na področju iskanja zaposlitev. Mladi lahko na predavanjih in brezplačnih svetovanjih izvedo, kako graditi svojo karierno pot, napisati življenjepis in pristopiti do delodajalca, preizkusili pa bodo lahko tudi, kako uspešni so na razgovoru. Brezplačno se lahko posvetujete s strokovnjaki, naredite psihometrični test in tako izboljšate svoje možnosti pri delodajalcu. Organizatorji priporočajo, da že an sejem pridete pripravljeni, kot bi šli na razgovor, saj nikoli ne veste, kje vas čaka priložnost za delo. Prinesite s seboj življenjepis, morebitna priporočila, dokazila o šolanju in drugo, kar vam lahko prinese prednosti pred drugimi kandidati.

Sejem ni namenjen le študentom, temveč tudi tistim, ki so že stopili na trg delovne sile in morda celo zaposlitev že imajo, saj pri mojem delu priporočajo, da nenehno spremljamo aktualne ponudbe na trgu dela. "Nikoli, sploh pa ne v teh časih, namreč ne veste, kako bo s poslovanjem vašega delodajalca v prihodnosti. Bodite proaktivni, prežite za dobrimi delovnimi priložnostmi in predstavite svoje prednosti podjetjem, ki nudijo dobre delovne pogoje."

Dnevi socialne ekonomije

Združenje za duševno zdravje Šent in Skupnost privatnih zavodov Skup v partnerstvu z Evropsko mrežo za socialna podjetja in zavodom za zaposlovanje sta petič organizirala Dneve socialne ekonomije na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani. Mednarodna konferenca, ki traja od srede do petka, 24. oktobra, bo obravnavala socialno podjetništvo kot prvi korak do vsevključujoče družbe.

Sodelujoče bo pozdravila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak, ki pravi, da so na ministrstvu, kjer je bilo socialno podjetništvo med prednostnimi nalogami v njenem prejšnjem mandatu, v enem letu veliko naredili. Tako so denimo sprejeti strategija razvoja in programi ukrepov za spodbujanje socialnega podjetništva. Javna dela so bila prvič razpisana v okviru socialnih podjetij, da bi zaposlitve v okviru javnih del postale trajnejše.

Socialna podjetja so sicer pomembna za zaposlovanje ranljivih skupin, vendar sodijo v podjetništvo, zato je po mnenju ministrice pomembno, da so prešla pod ministrstvo za gospodarstvo, ministrstvo za delo pa bo na tem področju pomagalo s pridobljenim znanjem.

Na tridnevni mednarodni konferenci v Ljubljani bodo spoznavali izkušnje, ki jih imajo s socialnim podjetništvom v ZDA, strasbourško deklaracijo, družbene učinke socialne ekonomije, zaposlovanje v socialnih podjetjih, zlasti za ranljivejše skupine, zadružništvo, podporno okolje in podobno. V okviru konference bodo še predavanja, okrogle mize in delavnice o socialnem podjetništvu.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh