Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kmalu dva nova svetnika in dva blažena

Objava: 17. 04. 2014 / 08:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kmalu dva nova svetnika in dva blažena

Med njimi dva Italijana, Francoz in Avstrijec.

Kardinal Angelo Amato, prefekt Kongregacije za zadeve svetnikov, je po torkovi avdienci pri papežu Frančišku objavil dekrete za dva čudeža in dva primera junaških kreposti, s čimer bo Cerkev dobila dva nova svetnika in dva nova blažena.




Po navedbah Radia Vatikan je bil čudež priznan blaženemu Ludviku iz Casorie (rojstno ime Archangelo Palmentieri), italijanskemu duhovniku iz reda frančiškanov in ustanovitelju Kongregacije frančiškanskih elizabetinskih sester, ki je živel med leti 1814 in 1885. Čudež je bil priznan tudi blaženemu Amatu Ronconiju, frančiškanskemu tretjeredniku iz 13. stoletja, znanem predvsem kot ustanovitelju hospica za revne romarje v kraju Saludecio, ki še danes živi kot dom za ostarele, poimenovan po blaženem Ronconiju.




Junaške kreposti je papež Frančišek priznal Božjemu služabniku Alanu Marii Guynotu de Boismenuju, rojenem leta 1870 v Franciji in umrlem leta 1953 kot misijonarju v Oceaniji, članu Kongregacije misijonarjev presvetega Jezusovega srca. Del svojega služenja v Cerkvi je preživel tudi kot apostolski vikar na Papui. Junaške kreposti so bile priznane tudi Božjemu služabniku Williamu Janauschku, avstrijskemu duhovniku iz Kongregacije presvetega Odrešenika, ki je živel in deloval med leti 1859 in 1929 na Dunaju.


Vir: Radio Vatikan / M. M. Š.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh