Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Do knjig, tednika in revij prek spletne strani

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 26. 03. 2020 / 12:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2023 / 15:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Do knjig, tednika in revij prek spletne strani

Do knjig, tednika in revij prek spletne strani

Knjige založbe Družina, tednik in revije so dostopne tudi v izrednih razmerah. Preberite, kako do njih.

Prebirajte knjige založbe Družina v izolaciji ali na prostem, ko bodo razmere to dopuščale. 

Knjigoljubcev ne ustavijo ne ukrepi ne virusi

Izredne razmere niso ustavile nas, ki ustvarjamo spletno stran, kjer lahko vsak dan berete zanimive članke, tudi takšne, ki se ne tičejo nevidne nevarnosti. Spletna stran Druzina.si še vedno omogoča tudi nakup knjig in nabožnih predmetov ter listanje tednika in revij, čeprav so knjigarne založbe Družina morale začasno zapreti svoja vrata.


Knjigarne so zaprte, knjige, časopis in revije pa še vedno lahko naročite prek spletni strani Družina. 

Vendar so vam Družinine knjige še vedno na voljo, še posebej v elektorski obliki. Kupite ali izposodite si e-knjige na Biblosu. Te je mogoče brati na napravah z operacijskim sistemom iOS in Android. Pred nakupom ali izposojo lahko tudi pokukate v knjigo na spletni strani Družine ali na Biblosu.

Prijava omogoča nakupovanje in dostop do arhiva

Za nakup knjig in nabožnih predmetov, naročilo na revije in branje Družine oz. poslušanje z eBralcem morate biti registrirani in prijavljeni na spletni strani Druzina.si. Prijava je brezplačna. Registrirani uporabniki lahko dostopajo do spletnega arhiva člankov, komentirajo vsebino in nakupujejo v spletni knjigarni. Tednik in revije pa lahko na spletni strani Druzina.si berejo le registrirani naročniki.

Prijavite oz. registrirate se lahko tako, da na domači strani spletne strani Druzina.si v zgornjem desnem kotu, kjer piše Uporabnik, kliknite gumb PrijavaČe ste že uporabnik spletne strani Družina, se prijavite, tako da vpišite svoje uporabniško ime in geslo in tako pridobite dostop do storitev spletne strani. Če niste, se registrirajte s klikom na Prijava in nato na desni stran ikliknite Začnite postopek registracije. Izpolnite obrazec s svojimi podatki in izberite edinstveno uporabniško ime in geslo. To je vse!

Natančnejša navodila za registracijo najdete na tej povezavi.

Vsak teden pripravimo e-novice, v katerih vas obvestimo, kaj smo za vas pripravili v novi številki Družine ter priporočimo knjige in revije. Za prejemanje brezplačnih e-novic na e-naslov s kljukico označite Želim prejemati e-novice.


Vsak teden pripravimo e-novice, v katerih vas obvestimo, kaj smo za vas pripravili v novi številki Družine ter priporočimo knjige in revije. Za prejemanje brezplačnih e-novic na e-naslov med registracijo s kljukico označite Želim prejemati e-novice. Nanje se lahko naročite tudi na spletni strani na desni strani spodaj, kot vidite na sliki.

S prijavo se vam odpre prostran svet knjig. Poglejmo, kako jih lahko kupite ali si jih izposodite.

Nakup knjig v fizični obliki 

V izrednih razmerah, ko so knjigarne zaprte, lahko knjige v fizični obliki naročite:

  • s klicem na telefonsko številko 01/36 02 828;
  • prek e-pošte na e-naslov narocila@druzina.si in
  • prek obrazca na spletni strani Druzina.si, kjer lahko knjige dobite z 10% popustom (velja za knjige, ki niso v akciji in so starejše od šestih mesecev; ne velja za učbenike).

    Postopek je preprost: prijavite se in kliknite na gumb Knjige. Preglejte raznovrstno ponudbo, prelistajte vzorčne strani, preberite povzetke knjig, povezane recenzije in si oglejte morebitne videopredstavitve.

    Najljubše knjige lahko priporočite na Facebooku. Ob želeni knjigi kliknite gumb V košarico. Če želite izbrati več knjig, znova kliknite na Knjige in nadaljujte potep po knjižnih zakladih.


    Ko knjige izberete, kliknite na gumb Košarica, ki leži ob gumbu Prijava. Prikažejo se vam vse knjige, ki jih želite kupiti. Če ste si premislili, preprosto označite pod Briši in kliknite gum spodaj Osveži podatke. Naročilo končajte s klikom na gumb Potrdi naročilo. Nato se vam izpišejo podatki o uporabniku. Preverite jih, jih po potrebi spremenite, in potrdite. V naslednjem koraku izberite način plačila in vpišite naslov, če ta ni enak naslovu plačnika. Možnosti plačila so

    - po povzetju, s kreditno kartico ali VALÚ Moneto; soudeležba pri pošiljanju 3,90 EUR (pri vrednosti nakupa nad 35 EUR so stroški pošiljanja brezplačni);
    - prevzem na sedežu založbe Družina na Krekovem trgu v Ljubljani (sprejemamo tudi kreditne kartice) - prevzem v Knjigarni Družina v Štuli;
    - po predhodnem dogovoru tudi v drugih knjigarnah založbe Družina po Sloveniji (delovni čas najdete na spletni strani Knijge – Naše prodajalne)
    - brezplačna dostava skupaj z Družino (samo za župnijske urade, ki knjige prejmejo skupaj z novo številko Družine; plačilo knjig je po povzetju).

    Pozor: Žal v izrednih razmerah prevzem v knjigarnah ni mogoč. 

    Nakup nabožnih predmetov

    Podobno kot knjige lahko kupite tudi nabožne predmete. Edina razlika je, da morate na začetku klikniti na gumb Nabožni predmeti. Sicer je postopek enak kot pri nakupu fizičnih knjig prek spletne strani Druzina.si.

    Nakup in izposoja e-knjig

    Knjige v elektronski obliki oz. e-knjige so na voljo prek aplikacije Biblos, v kateri si uporabniki operacijskega sistema Android in iOS ter e-bralnikov e-knjige lahko izposodijo ali kupijo. Za uporabnike Applovih naprav lahko knjige založbe Družina berejo tudi s pomočjo aplikacije Apple Books.



    Biblos je aplikacija za uporabo prve slovenske spletne knjižnice in knjigarne z elektronskimi knjigami. Za izposojo morate biti član ene izmed knjižnic, ki so vključene v sistem Biblos, za nakup knjige pa je dovolj, da si ustvarite račun Biblos.

    Za branje e-knjig na osebnem računalniku z operacijskim sistemom Windows in Mac potrebujete program Adobe Digital Editions, ki si ga lahko namestite brezplačno na spletni strani z Adobeovimi izdelki.

    Podrobne informacije, kako si lahko na različnih napravah izposodite ali kupite e-knjigo in kako jo berete in vrnete v e-knjižnico, najdete na spletni strani Biblosa.

    Zakaj kupiti e-knjige, tudi po koncu izrednih razmer?

    - e-knjige so cenejše,
    - ne zasedajo prostora v vaši domači knjižnici,
    - obisk knjigarne ni potreben.

    Kljub temu se že veselimo, da vas bomo znova srečali v knjigarnah Založbe Družina in na naših dogodkih. Do takrat pa lahko rečemo: Hvala Bogu za internet! Tudi priložnost za zahvalo njegovemu zavetniku bo kmalu – 4. aprila, ko goduje Izidor Seviljski.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh