Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Med vigilijo: »Gori, gori, pojdite odmakniti vozila!«

Objava: 16. 04. 2017 / 18:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Med vigilijo: »Gori, gori, pojdite odmakniti vozila!«

Med vigilijo: »Gori, gori, pojdite odmakniti vozila!«

V Višnji gori med velikonočnimi obredi zagorelo župnijsko poslopje. Požar spet podtaknjen.

"Gori štala, pojdite umaknit avtomobile!" je bila informacija, ki so jo med sinočnjo velikonočno vigilijo oznanili vernikom v polni višnjegorski cerkvi. Verniki so iz cerkve odhiteli na parkirišče in premikali vozila v neposredni bližini goreče župnijske stavbe. Streho so v nekaj minutah zajeli ognjeni zublji. Gasilci so jih povsem ukrotli šele proti jutru. Prve ugotovitve kažejo, da je bil požar, podobno kot 7. aprila v Cerkljah na Gorenjskem, spet podtaknjen. Danes so s Policijske uprave Ljubljana sporočili, da je bil po prvih ugotovitvah policistov požar posledica kaznivega dejanja in da nadaljujejo s preiskavo suma kaznivega dejanja požiga

V župnijski stavbi ob župnišču in dvorani so imeli mladi shranjene pripomočke za oratorij in pasijon, vse je zgorelo. Sreča v nesreči je bila, da so trije dragoceni oltarji, stari 200 in več let, ki so bili začasno pospravljeni v pritličju objekta, ostali nepoškodovani; pred uničenjem jih je obvarovala betonska plošča.





Foto: gasilci, facebook

Po informacijah Uprave RS za zaščito in reševanje v požaru, ki je izbruhnil ob 21.38 uri, nihče ni bil poškodovan, ogenj pa se ni razširil na bližnje stavbe. Požar so lokalizirali in pogasili gasilci PGD Stična, Višnja Gora, Kriška vas, Vrh nad Višnjo Goro ter Ivančna Gorica. Posledice požara so: uničeno ostrešje objekta, velikega okoli 25 x 15 metrov, in prostori, v katerih je bil spravljen material župnišča. Od 3. pa do jutra je na kraju ostala gasilska straža PGD Višnja Gora.



Nekaj po 12. uri je Nataša Pučko s Policijske uprave Ljubljana javnosti uradno sporočila, da so policisti dopoldne pričeli z ogledom kraja požara: "Dosedanje ugotovitve kažejo, da je požar na objektu, ki je delno zidan, delno lesen, posledica kaznivega dejanja. Pogorelo je ostrešje objekta, nastalo pa je za več tisoč evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo s preiskavo v zvezi sumov kaznivega dejanja požiga."

Vir: Dolenjski list, avtor: J. A., foto: J. A., M.Z., gasilci na facebooku

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh