Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Merklova v zasebno avdienco k papežu

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 05. 05. 2016 / 09:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Merklova v zasebno avdienco k papežu

Sveti oče bo jutri sprejel nemško kanclerko, ki v Rim prihaja na podelitev Karlove nagrade.

Papež Frančišek bo jutri v zasebno avdienco v Vatikanu sprejel nemško zvezno kanclerko Angelo Merkel, kot je včeraj potrdil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Merklova v Rim potuje na slovesno podelitev Karlove nagrade svetemu očetu, danes pa se v italijanski prestolnici že sestane s predsednikom italijanske vlade Matteom Renzijem.



Jutrišnja avdienca bo že četrto srečanje Frančiška z nemško kanclerko in tretja zasebna avdienca protestantke Merklove pri voditelju katoliške Cerkve. Frančišek in Merklova sta se nazadnje sestala februarja lani in se zadržala v 40-minutnem pogovoru, pred tem pa sta se srečala še marca in maja 2013.

Papež Frančišek je Merklovi naklonjen. »Zelo jo cenim«, je zaupal zbranim časnikarjem med letom iz Rima proti Havani v letošnjem februarju. Kot je dejal, je Merklova »oseba dobre volje«, za katero tudi moli.

Podelitve mednarodne Karlove nagrade papežu Frančišku se bodo v Vatikanu med drugim udeležili tudi predsednik Evropskega parlamenta Martin Schulz, predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker in predsednik Evropskega sveta Donald Tusk.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh