Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Pučnikovem večeru o svobodi govora

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 18. 11. 2014 / 09:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:19
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Pučnikovem večeru o svobodi govora

Tema 12. Pučnikovega večera je bila Svoboda govora in mediji – javni diskurz med politično korektnostjo in cenzuro.

Tema 12. Pučnikovega večera, ki sta ga organizirala Inštitut Jožeta Pučnika in bruseljski Center Wilfrieda Martensa za evropske študije, je bila Svoboda govora in mediji – javni diskurz med politično korektnostjo in cenzuro. O razmerah v slovenskih medijih so govorili novinarja Bernard Nežmah in Maja Sunčič ter zgodovinar Vasko Simoniti.

Novinar Bernard Nežmah. Fotografija je simbolična.
Foto: Katja Cingerle

Predsednik sveta Inštituta Jožeta Pučnika, Bernard Brščič, je v uvodnem govoru dejal, da je slovenska družba »bolna« zaradi nesvobode govora. Z njim se je strinjala Maja Sunčič in poudarila, da ne veljajo enaka merila za levico in desnico. Bernard Nežmah pa je zdajšnje stanje primerjal s prejšnjim sistemom, v katerem je delovala samocenzura, vendar se je strinjal, da so zakoni upoštevani le, ko je organ pregona določena politična stran. Vasko Simoniti pa vidi problematiko v tem, da slovenska družba ne razume, kaj sta demokracija in oblast.

Bernard Brščič se je navezal na svoje uvodne besede in dejal, da je ozdravitev družbe mogoča le, če bomo stvari poimenovali z njihovim lastnim imenom.

Povzeto po STA

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh