Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Vinskem sejmu tudi založba Družina

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 02. 09. 2014 / 11:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na Vinskem sejmu tudi založba Družina

Na Vinskem sejmu tudi založba Družina

Založba Družina bo predstavila knjigo nemškega benediktinca, p. Anselma Gruna, Vino, darilo neba in zemlje.

NaGospodarskem razstavišču v Ljubljani bo od 4. do 6. že 50. mednarodni vinskisejem Vino Ljubljana. Sodelovalo bo več kot 200 razstavljavcev, med njimi so predvsemvinarji iz Slovenije in tujine. Svojo stojnico pa bo imela tudi Založba Družina,ki bo predstavila s knjigo nemškega benediktinca, p. Anselma Gruna, Vino, darilo neba in zemlje. Izdana je bila lani obmartinovem.

 

 

Vse dnisejma bodo gostinski lokali v središču Ljubljane ponujali kozarec rujnekapljice in prigrizke. V okviru vzporednega dogodka Festival okusov, bodopripravili še atraktivne kuharske šove z vrhunskimi mojstri, zanimivapredavanja in delavnice, povezane z vini in kulinariko. Na Festivalu okusovbodo svoje specialitete pokazali kulinarični mojstri iz Slovenije, Hrvaške inItalije.

 

Festival Nostalgija pa bo poskrbel za vzdušje iz konca19. in začetka 20. stoletja. V trgovini z mešanim blagom bodo starinskiizdelki, kot so blagajna, tehtnica, bomboni, keksi, marmelade, kava, kozmetika,oblačila in obutev, sesalniki, televizorji, radijski aparati ipd., ter reklamnimi tablami in plakati iztakratnega obdobja. Poleg tega si bo mogoče ogledati starinsko sejno družabnosobo in kavarno, marketinški muzej z muzejsko zbirko slovenskih oz.jugoslovanskih blagovnih znamk (Cockta, Šumi, Kolinska, Kraš, Kandit, Bizjak,Union, Zlatorog, Nivea, Solea, Ilirija idr.). Razstavljeni bodo še starinskaPetrolova bencinska črpalka s starinskimi izdelki, starodobni avtomobilipredvojnih modelov in ameriški avtomobili iz obdobja zlatih 50. in 60. let,stara kolesa in oprema, vespe in skuterji, ter otroške igrače in vozički.Zvečer pa se bo mogoče naučiti plesati swing in rock’n’roll.

 

Na sejmu bomogoče vino ne le okušati, temveč ga tudi kupiti. Že pred sejmom pa je bil v torek,2. septembra, slavnostni obred odpiranja soda pred Slovensko filharmonijo,poleg tega pa so se obiskovalci prešerno zabavali ob degustaciji vin in glasbiv živo, v sredo pa bodo nagrajenci 56. mednarodnega ocenjevanja vin, ki je bilokonec junija, prejeli priznanja.

 

V četrtek seboste lahko izobrazili o kulturi pitja vina, posledicah pretiranega pitjaalkohola, predvsem pri mladih, nato pa se bodo znani obrazi preizkusili vpoznavanju kulinarike. V petek bodo o vinogradništvu spregovorile ženske, ki seukvarjajo s to dejavnostjo, sledil pa bo koncert Veselih Štajerk ob 20.obletnici delovanja.

 

Vstopnina navinski sejem je šest evrov, za mlade in upokojence pa štiri evre. Ob tem pa vsiobiskovalci prejmejo še degustacijski kozarec, tri degustacijske kupone insejemski katalog. Tisti, ki boste kupili vsaj šest steklenic vina, boste dobilipovrnjene stroške parkiranja.

 

 

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh