Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Uran daroval mašo v Lurdu

Za vas piše:
K. C.
Objava: 19. 07. 2017 / 11:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nadškof Uran daroval mašo v Lurdu

V sredo, 19. julija, so se slovenski romarji udeležili maše pred lurško votlino, ki jo je daroval nadškof Alojz Uran.
Že 12. leto zapored so se Slovenci pridružili italijanskim romarjem v Lurd. Romanje organizira italijanska neprofitna organizacija za prevoz bolnih v mednarodna svetišča U.N.I.T.A.L.S.I.

V sredo, 19. julija, zgodaj zjutraj so se udeležili maše v slovenskem jeziku pred lurško votlino, ki jo je daroval nadškof Alojz Uran.

Stalno aktualno sporočilo

V pridigi je opozoril na aktualnost sporočila, ki ga je Božja Mati pred skoraj 160 leti v Lurdu predala Bernardki. Dejal je, da nas Marija tudi zdaj kliče, da sprejmemo njeno še vedno aktualno sporočilo: »sprejeti svoje življenje kot dar, kot pokoro, kot preizkušnjo, hoditi z Jezusom Kristusom po poti križa in hrepeneti po večnosti, po nebesih, ki jih nosimo po zaupanju v sebi.«

Zmagovalka nad vsem hudim

Nadškof Uran je spomnil, da so dogodki v Lurdu povezani z dogodki iz zgodovine. Marija, ki je bila za vselej poslana, da kaže pot k Bogu, je namreč znala odgovoriti na njegov poziv, postala je Jezusova in nato tudi naša mati ter je v večni slavi naša priprošnjica. »Ona je zmagovalka nad vsem hudim, kar prihaja nad človeštvo, zato jo iskreno prosimo, da bi po njeni poti vere tudi mi znali sprejeti svoje preizkušnje, bolezni, da bi znali stopiti na pot očiščenja ter obenem v preprostosti srca izprositi milost in pomoč sami sebi, našim družinam, domačim, našemu narodu in vsemu človeštvu,« je dejal nadškof.

Velike reči mi je storil Vsemogočni

Romarji so na pot z vlakom odšli v nedeljo, 16. julija. Tema letošnjega romanja v Lurd je Božja dela vzbujajo občudovanje. Velike reči mi je storil Vsemogočni (prim. Lk 1,49). Letos roma z bolniki, pomočniki, z zdravstvenim osebjem in z dvema duhovnikoma, upokojeni ljubljanski nadškof Alojz Uran. Vseh udeležencev iz Slovenije je 62.

V posebnem pozdravu ljubljanskega nadškofa metropolita Stanislava Zoreta, ki so ga prebrali na vlaku v italijanščini in slovenščini, so prosili »za naše družine, da bi v njih svoje stalno mesto imel Bog in medsebojno spoštovanje…. za našo Cerkev, da bi se izpolnila prošnja Božjega služabnika nadškofa Antona Vovka, naj Bog od našega naroda odvrne šibo pomanjkanja duhovnikov.... za naš narod, da bi živel v miru in slogi«.

Povzeto po besedilu lurškega kaplana Mira Šlibarja, objavljenem na SŠK in po Radiu Ognjišče

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh