Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nagrada Dušana Černeta zamejski reviji Pastirček

Objava: 21. 12. 2017 / 14:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nagrada Dušana Černeta zamejski reviji Pastirček

Otroška revija Pastirček bo v petek, 22. decembra 2017, prejela jubilejno, 30. nagrado Dušana Černeta.
Otroška revija Pastirček bo v petek, 22. decembra, prejela jubilejno, 30. nagrado Dušana Černeta.

Nagrada, ki jo podeljuje poseben odbor pri Knjižnici Dušana Černeta v Trstu, je bila ustanovljena leta 1976 v spomin na časnikarja in politika Dušana Černeta (1916-1975) kot priznanje Slovencu oz. Slovenki ali slovenski organizaciji za zasluge v boju za ideale, za katere si je on prizadeval: slovenstvo, demokracija, krščanstvo.

Revijo Pastirček so osnovali slovenski kateheti na Goriškem in Tržaškem za veliko noč leta 1946, tako da je lani praznovala 70-letnico rednega izhajanja: prej v Gorici, potem v Trstu, od leta 1976 pa spet v Gorici, kjer zanjo skrbi Zadruga Goriška Mohorjeva družba. Ob reviji, ki je med mladimi bralci zelo priljubljena, je uredništvo poskrbelo za izid še cele vrste otroških knjig in pesmaric. Duša revije je že več kot 35 let župnik in dekan Marijan Markežič.

Ravno v eni izmed verskih postojank, ki jih g. Markežič oskrbuje, v Pevmi, bo tudi podelitev, in sicer v petek, 22. decembra, v cerkvi sv. Silvestra, kjer se bo ob 19.30 začelo Srečanje ob božični pesmi. V sklopu prireditve, na kateri bo ob ostalih domačih skupinah nastopilo mnogo bralcev Pastirčka v zborih vrtca in osnovne šole, bodo predstavniki Knjižnice Dušana Černeta kratko utemeljili svojo izbiro in izročili denarno nagrado in diplomo uredniku Pastirčka.

Besedilo je posredoval Ivo Jevnikar.

Preberite tudi:

Skrb za slovensko skupnost na Goriškem
Poslanstvo pluralizma
Založbe onstran meje

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh