Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naslednja škofovska sinoda bo leta 2022

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 02. 2020 / 11:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.02.2020 / 11:59
Ustavi predvajanje Nalaganje

Naslednja škofovska sinoda bo leta 2022

Papež bo temo zasedanja izbral med tremi predlogi tajništva.

Foto: Vatican News

Na srečanju tajništva škofovske sinode je papež Frančišek določil, da bo 16. redno zasedanje sinode čez dve leti, so ob koncu tedna sporočili iz Vatikana. Kot je poročal spletni portal Vatican News, se bodo sinodalni očetje v Vatikanu znova zbrali jeseni 2022. Sveti oče bo določil temo zasedanja, izbiral pa bo med tremi predlogi, ki so mu jih predstavili na srečanju.

Kot so po srečanju sporočili s tajništva sinode, je torej naslednje zasedanje predvideno »jeseni 2022, da bi zagotovili večjo udeležbo vesoljne Cerkve v pripravi in praznovanju sinode«.

Teme na programu tokratnega srečanja

Na delovnem srečanju 7. februarja letos so svetemu očetu predlagali morebitne teme, o katerih bi lahko razpravljali na naslednji sinodi. Na srečanju so govorili tudi o drugih vprašanjih, recimo o ukrepih, izvedenih po zasedanju sinode o mladih leta 2018 in o odzivih na posinodalno apostolsko spodbudo »Kristus živi«.

Skrb za migrante

Papežu so predstavili tri možne teme za sinodo leta 2022. Na delovnem srečanju so izpostavili tudi »nujno potrebo, da izrazijo solidarnost z brati in sestrami, ki so prisiljeni v migracijo«.

Srečanje se je začelo za napovedjo kardinala Lorenza Baldisserija, glavnega tajnika osrednjega tajništva škofovske sinode, da bo po imenovanju filipinskega kardinala Luisa Antonia Tagla na položaj prefekta Kongregacije za evangelizacijo narodov njegovo mesto v sinodalnem svetu prevzel pakistanski kardinal Joseph Coutts, nadškof v Karačiju.

Med srečanjem je kardinal Baldisseri predstavil rezultate posvetov o možnih vprašanjih, o katerih bi lahko razpravljali na naslednjem zasedanju škofovske sinode. Tajništvo je posvete opravilo v lanskem letu, v njih pa so sodelovali škofovske konference, sinoda vzhodnih Katoliških cerkva sui iuris, dikasteriji rimske kurije in zveza vrhovnih redovnih predstojnikov.

Kardinal Kevin Joseph Farrell, prefekt Dikasterija za laike, družino in življenje, je predstavil tudi posinodalne dejavnosti, ki jih oddelek za mlade izvaja za lažje udejanjanje posinodalne apostolske spodbude »Kristus živi«.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh