Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nocoj dobrodelni koncert Klic dobrote

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 26. 11. 2014 / 09:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nocoj dobrodelni koncert Klic dobrote

Nocoj dobrodelni koncert Klic dobrote

Koncert boste lahko spremljali v živo nocoj ob 20.00 na radiu in televiziji Slovenija ter na Radiu Ognjišče.

Nocoj bo v okviru Tedna karitas v Celju dobrodelni koncert Klic dobrote, ki ga v sodelovanju z RTV Slovenija organizira Slovenska karitas. Tradicionalni koncert bo tokrat izveden že 24-ič. Na njem bo mogoče darovati ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem sredstva za družine v stiski. Pomoč bodo sicer zbirali še ves december.

Med koncertom, na katerem bodo poleg slovenskih nastopili tudi tuji glasbeniki, bo zbrane nagovoril predsednik Slovenske karitas Metod Pirih, dogodka pa se bosta udeležila tudi novoimenovani ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore in celjski škof Stanislav Lipovšek.

Prireditev bosta povezovala Bernarda Žarn in Jure Sešek, iz studia v Ljubljani pa bo obiskovalce koncerta, gledalce TV Slovenija in poslušalce Radia Ognjišče nagovarjal Gregor Čušin. Koncert boste lahko spremljali v živo nocoj ob 20.00 na TV Slovenija 1, prvem programu Radia Slovenija, na Radiu Ognjišče in prek MMC-ja.

Nastopili bodo ELAIZA iz Nemčije, NEISHA, DITKA, EROIKA, VOX ARSANA, skupina GADI, ansambel ZUPAN in Otroški pevski zbor CiciDo. Scenarij za prireditev je napisal Tadej Sadar, režijo pa je prevzel Tomaž Švigelj.

Teden karitas letos poteka pod geslom V družini sem doma in opozarja na težave, s katerimi se spopadajo slovenske družine. Poleg revščine in brezposelnosti pa Slovenska karitas ugotavlja, da so stiske nemalokrat tudi nematerialne, povezane z duševnim in telesnim zdravjem, poklicno preobremenjenostjo staršev, osamljenostjo otrok in starejših, zasvojenostjo in nasiljem.


Lani je bilo samo s koncertom zbranih 154.000 evrov. Skupno pa so v akciji Klic dobrote in spremljajočih dogodkih pomagali več kot 22.000 družinam. Foto: Tatjana Splichal

Pred koncertom bo romanje na Ponikvo. Ob 11h se bo začela molitev, po njej pa bo ob 12h maša, ki jo bo daroval predsednik Slovenske karitas in upokojeni koprski škof Metod Pirih.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh