Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odložil orožje in v roke vzel Božjo besedo

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 07. 04. 2020 / 11:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.04.2020 / 06:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Odložil orožje in v roke vzel Božjo besedo

Do obiska Nickyja Cruza v Sloveniji si lahko pričakovanje skrajšate z branjem njegovih knjig.
Založba Družina je tik pred načrtovanim obiskom Nickyja Cruza v Sloveniji izdala kar dve njegovi knjigi: avtobiografijo Teci, sinko, teci in pričevanje o Božji premoči nad hudičem Hudič nima matere. Obe knjigi je prevedel Marko Čižman, ki je tudi glavni pobudnik Cruzovega obiska v Sloveniji.

Obisk ni odpovedan, le prestavljen, zato shranite vstopnice

Obisk Nickyja Cruza v Sloveniji, ki naj bi bil marca letos, je bil zaradi epidemije prestavljen, nov datum še ni znan, vendar shranite vstopnice, saj organizatorji Društvo Šalom sporočajo, da bodo veljale tudi pozneje. Do takrat pa si lahko pričakovanje skrajšate z branjem njegovih knjig.

Najprej na ulici z orožjem, nato z Božjo besedo

Nicky Cruz je Portoričan, ki je bil v otroštvu zlorabljen in deležen ogrožajočih duhovnih praks, ki sta jih izvajala njegova starša, vaška »čarovnika«. V najstniških letih je pobegnil k bratu v New York, kjer pa se je kmalu pridružil eni izmed največjih uličnih tolp Mau Mau in celo postal njen vodja.

Življenje, polno nasilja in sovraštva, je poskušal pri mladih članih tolpe prekiniti znameniti pridigar David Wilkerson, ki je članom tolp pripovedoval o Jezusovi ljubezni.

Slišal ga je tudi Nicky Cruz in se odzval. A ne tako, kot je pridigar želel, temveč tako, kot je sam takrat znal – z nasiljem. Wilkersona je fizično napadel in mu zagrozil s smrtjo.

A kljub temu se je njegovo srce začelo odpirati za dobro. Že na naslednjem srečanju se je pridružil slavljenju in celo prosil za odpuščanje. Odločil je orožje in začel brati Sveto pismo. Nato se je vrnil na ulice, kjer je pred vladal z nasiljem, in spreobračal svoje nekdanje pajdaše.

Življenjsko zgodbo Nickyja Cruza spoznamo v avtobiografiji Teci, sinko, teci, kjer opisuje odraščanje v Portoriku, življenje v tolpi in spreobrnitev.

Hudič nima matere

»Najprej sem bil nemočna igračka v rokah demonov, pozneje pa sem se jim uprl, odločen, da jih premagam, kjer koli bo mogoče,« je zapisal. O hudiču in Božji premoči govori v drugi knjigi Hudič nima matere.

V španskem jeziku obstaja star rék »Ta fant nima matere«. Z njim so odrasli označevali otroke, ki so bili nagnjeni k slabemu. Podobno je tudi s hudičem – »nima matere«. On je naš resnični sovražnik. V knjigi nam Nicky pove, kako bo hudič storil vse, da bi dobil moč v temu svetu – toda obenem tudi jasno pokaže, da je Bog tisti, ki bo na koncu zmagal.

Obe knjigi lahko kupite pri založbi Družina. Nicky Cruz naj bi Slovenijo obiskal junija, vendar bomo morali na točnejše informacije še malce počakati. Tako imate še ravno dovolj časa, da do takrat preberete obe njegovi knjigi in se nato prepustite njegovi besedi.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh