Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odstopil glavni vatikanski revizor

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 06. 2017 / 10:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.09.2018 / 07:43
Ustavi predvajanje Nalaganje

Odstopil glavni vatikanski revizor

Libera Miloneja je papež v Vatikan poklical šele pred dvema letoma.

Vatikanski revizor, 68-letni Libero Milone, odstopa s svojega položaja. Papež Frančišek je v začetku tedna sprejel njegovo odstopno izjavo, so sporočili iz Vatikana. Sodelovanje s Svetim sedežem »prekinja sporazumno«, vendar brez pojasnila, v Vatikanu pa mu želijo uspeha pri nadaljnjih dejavnostih. Iskanje naslednika se je že začelo.



Milone, ki je bil med leti 1975 in 2007 zaposlen pri gospodarski revizorski družbi Deloitte, je na željo papeža Frančiška junija 2015 v okviru reorganizacije vatikanskega gospodarskega in finančnega sektorja sprejel položaj glavnega revizorja. Na tem službenem mestu je preverjal finančno stanje in dejavnosti rimske kurije, ustanov, povezanih s Svetim sedežem, in Vatikanske države. Pred tem je to delo opravljala gospodarska prefektura Svetega sedeža.

Kmalu po nastopu službe je Milone že prišel na naslovnice časnikov, ker je prijavil nezakonit dostop do svojega službenega računalnika, vatikanska žandarmerija pa je začela s preiskavo primera. Sledila je afera Vatileaks 2, objava zaupnih dokumentov in informacij o financah v Vatikanu.

Frančišek je mesto revizorja razpisal ob prenovi vatikanske finančne uprave februarja 2014, Milone pa je kot prvi položaj sprejel šele junija 2015.

Vir: Kathpress / RO
Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh