Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeški vrtovi v Castel Gandolfu odprti za javnost

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 03. 2014 / 10:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeški vrtovi v Castel Gandolfu odprti za javnost

Vstopnice za obisk papeških vrtov na voljo preko spletne strani Vatikanskih muzejev.

Papež Frančišek je vrtove v papeški letni rezidenci Castel Gandolfo dal na voljo za javne oglede, so včeraj sporočili pri Radiu Vatikan. Romarji lahko že obiščejo 55 hektarjev velik park, ki sodi v izvenozemeljsko lastnino Svetega sedeža. Odločitev je sveti oče utemeljil z besedami, da so papeški vrtovi »kraj, kjer blišč umetnosti in mogočnost narave sobivata v občudovanja vrednem ravnovesju«.

Castel Gandolfo od papeža Urbana VIII. (1623-1644) dalje služi kot letna rezidenca rimskih škofov. Frančišek se je kot prvi papež doslej odpovedal uporabi letnega dvorca. Praviloma so njegovi predhodniki v Castel Gandolfu preživeli okoli tri mesece na leto.


Vrtovi Barberini so nastali na ozemlju nekdanje rimske palače, ki jo je zgradil cesar Domicijan, tretji in zadnji vladar iz Flavijske dinastije. Obiskovalci si še vedno lahko ogledajo ostanke cesarskega gledališča in pokritega prehoda, kamor so se cesarjevi gostje med sprehodi lahko zatekli pred vročim soncem.

Z vrtov je čudovit pogled na Albansko jezero in vse do obale Sredozemskega morja.

Vstopnice za obisk papeških vrtov so na voljo preko spletne strani Vatikanskih muzejev. Za posamezno vstopnico je potrebno odšteti 26 evrov, obvezen je voden ogled. Doslej so bili vodeni ogledi na voljo le ob sobotah in izključno v italijanskem jeziku, odslej bo od ponedeljka do sobote na voljo tudi razlaga v angleščini.

Vir: Kathpress / news.va

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh