Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo obiskal Argentino, Čile in Urugvaj

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 09. 2016 / 05:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo obiskal Argentino, Čile in Urugvaj

Čilenski diplomat: skupni obisk vseh treh držav, datum še ni določen.

Čilenski veleposlanik pri Svetem sedežu, Mariano Fernandez Amunategui, je napovedal potovanje papeža Frančiška v Argentino, Urugvaj in Čile v bližnji prihodnosti. Cerkveni voditelj iz Argentine mu je med zasebno avdienco pojasnil, da bo vse tri navedene države t.i. »Cono Sur« (Južnega stožca) obiskal v okviru enega potovanja, je Fernandez povedal v pogovoru za argentinsko agencijo Telam. Natančni datum za potovanje zaenkrat še ni določen.



V Čilu in Urugvaju, še posebej pa v Argentini, so ljudje že »polni navdušenja« v pričakovanju morebitnega Frančiškovega obiska, je dejal Fernandez. Obenem pa povsem razumejo, »da se mora papež (pri ciljih svojih potovanj) osredotočati na dežele, ki se nahajajo v krizi, med katere naše države ne sodijo«.

Že Janez Pavel II. je leta 1987 vse tri države obiskal v okviru enega potovanja. Takratni obisk je močno »zmanipulirala« tedanja čilenska Pinochetova diktatura (1973-1990), je pojasnil diplomat.

Kljub temu je poljski papež navdušil tamkajšnjo mladino in jih spodbudil k sprejemanju krščanskih vrednot. Tudi v Frančiška predvsem mladi rodovi vlagajo veliko upanje. Papež bo v državi opozoril na neenakosti, okrepil Cerkev in s sporočilom svoje okrožnice Hvaljen, moj Gospod podal pomembne iztočnice za ravnanje z okoljem, je povedal Fernandez.

Papežev obisk Latinske Amerike je pogosto tema pogovorov ob obisku predstavnikov te celine, zaradi izredno natrpanega koledarja obveznosti pa najverjetneje leta 2017 še ne bo na programu.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (A.Ž.)

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh