Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek: Benedikt XVI. je stalna podpora

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 08. 2016 / 07:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek: Benedikt XVI. je stalna podpora

Papež Frančišek: Benedikt XVI. je stalna podpora

Sveti oče je napisal uvod v biografijo Benedikta XVI., ki je v teh dneh izšla v Italiji.

Papež Frančišek je upokojenemu papežu Benediktu XVI. hvaležen za njegovo podporo. »Njegova nevsiljiva navzočnost in njegove molitve za Cerkev mi nudijo oporo in tolažbo pri mojem služenju«, je sveti oče zapisal v predgovoru k novi biografiji o Benediktu XVI., ki bo v kratkem izšla v Italiji. Njegova »duhovna vez« z Benediktom XVI. je že od vsega začetka izredno globoka, je v predgovoru zapisal papež Frančišek.



Vsa Cerkev bi morala biti Benediktu XVI. hvaležna za »globino in uravnoteženost njegove teološke misli«, ki jo je vedno tudi živel. Že kot prefekt Kongregacije za nauk vere in kasneje kot papež je vse to posredoval naprej, je Frančišek zapisal o svojem predhodniku.

Papež pohvalno ocenjuje pogum in odločenost Benedikta XVI. v zahtevnih položajih, pa tudi njegovo »ponižnost in resnico v duhu prenove in očiščenja«. Upokojeni papež je v zadnjih treh desetletjih ogromno prispeval k dejstvu, da je Cerkev lahko vstopila v današnji čas.

Benediktovo biografijo italijanskega teologa Elia Guerriera z naslovom »Servitore di Dio e dell'umanità« (Služabnik Boga in človeštva) v italijanskih knjigarnah pričakujejo 30. avgusta. Knjiga vsebuje devetnajst poglavij.

Guerrirova biografija je ena izmed dveh knjig o Benediktu XVI., ki ju lahko pričakujemo v letošnji jeseni; prav tako v začetku septembra izide tudi knjiga pogovorov upokojenega papeža z nemškim časnikarjem Petrom Seewaldom z naslovom »Benedikt XVI. - Zadnji pogovori«.

Benedikt XVI. (2005-2013) je 11. februarja 2013 presenetljivo napovedal svoj odstop s papeškega položaja. To je bil prvi prostovoljni odstop papeža od srednjega veka dalje. Odtlej upokojeni papež umaknjeno živi v nekdanjem samostanu v Vatikanskih vrtovih.

Vir: Kathpress / RV
Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh