Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Patriarh Bartolomej na gospodarskem forumu v Davosu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 01. 2020 / 10:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.01.2020 / 12:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Patriarh Bartolomej na gospodarskem forumu v Davosu

Udeležence bosta nagovorila tudi »zeleni patriarh« in podnebna aktivistka Greta Thunberg.

Foto: splet

Častni voditelj svetovnega pravoslavja, carigrajski ekumenski patriarh Bartolomej I., se že tretjič zapovrstjo udeležuje svetovnega gospodarskega foruma v švicarskem mestu Davos. Kot je po navedbah avstrijske katoliške agencije Kathpress poročal spletni portal orthodoxtimes.com, je nagovor »zelenega patriarha«, kot Bartolomeja imenujejo zaradi njegovih okoljskih prizadevanj, del uradnega programa štiridnevnega srečanja, ki se je začelo danes.

Svetovno srečanje v švicarskem gorskem letovišču tokrat prirejajo že petdesetič, udeleženci pa bodo razpravljali predvsem o podnebnih spremembah. Uradno geslo srečanja je »Stakeholders for a Cohesive and Sustainable World«. Med govorci je tudi deset mladih, mlajših od dvajset let, vključno s švedsko podnebno aktivistko Greto Thunberg, ki bodo udeležencem foruma predstavili svoje poglede na okoljsko problematiko. STA poroča, da je Thunbergova že opozorila, kako v boju proti podnebnim spremembam doslej ni bilo storjenega ničesar.

V Davosu se je zbralo okoli 3.000 vodilnih osebnosti iz sveta politike, gospodarstva, znanosti in družbe iz 117 držav, tudi iz Slovenije. Jubilejnega srečanja se med drugimi udeležujejo predsednik slovenske vlade Marjan Šarec, ameriški predsednik Donald Trump in nemška kanclerka Angela Merkel.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh