Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pismo slovenskih škofov

Za vas piše:
K. C.
Objava: 23. 03. 2015 / 09:01
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pismo slovenskih škofov

Slovenski škofje so v pismu župnikom predstavili problematiko ob spremembah Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih.

Foto: Tatjana Splichal

Slovenski škofje so v pismu župnikom predstavili problematiko ob spremembah Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Opozorili so jih na posledice novega razumevanja zakonske zveze in izrazili podporo družinskim organizacijam, ki se zavzemajo za temeljne pravice otrok, staršev in starih staršev. »Gre za zelo resne, zgodovinske odločitve za naš narod in Katoliško Cerkev, zato vas lepo prosim, da še naprej z vsemi močmi podpremo prizadevanja družinskih organizacij, ki si prizadevajo, da o tako pomembnih družbenih vprašanjih odločajo ljudje na referendumu,« so zapisali in župnike prosili, naj pri maši preberejo njihovo pismo, ki ga v celoti objavljamo.

Dragi verniki, dragi bratje in sestre,

iz medijev ste izvedeli, da se jutri pričenja zbiranje podpisov za razpis referenduma o spremembah temeljnega družinskega zakona. Z njim poslanska večina ukinja dosedanjo zakonsko zvezo moža in žene ter uvaja novo zakonsko zvezo »dveh oseb«. Takšno razumevanje zakonske zveze nasprotuje naravnemu in moralnemu zakonu ter nauku Katoliške Cerkve. Sprejeti zakon zadeva vse nas in bo imel posledice na številnih področjih kot so: posvojitve otrok; diskriminacija matičarjev, učiteljev, vzgojiteljic, sodnikov; spremembe šolskih programov; omejevanje pravice staršev, da v šolah vzgajajo svoje otroke v skladu s svojim prepričanjem; vsiljevanje nove ideologije zasebnim vzgojnoizobraževalnim ustanovam, ki so odvisne od državnega sofinanciranja itd.

Gre torej za zelo pomembne, zgodovinske trenutke, s kakršnimi se kot Katoliška skupnost v samostojni Sloveniji še nismo soočili. Slovenski škofje smo ta znamenja časa prepoznali, zato vas vse, dragi bratje in sestre, vabimo k osebni in skupni molitvi za vse naše družine. Hkrati vas lepo prosimo, da se že jutri, 23. marca, oz. čim prej v prihodnjih dneh, z veljavnim osebnim dokumentom oglasite na upravnih enotah oz. krajevnih uradih ter z oddajo svojega katerem bomo lahko zaščitili vrednoto zakonske zveze in pravice otrok.

Vnaprej se vam zahvaljujemo za pokončno državljansko in versko držo ter vam in vašim doma
želimo Božjega blagoslova.

Vaši škofje

Zbiranje podpisov

Škofje so župnike prosili tudi, naj v svoji župniji okrepijo molitev za ohranitev vrednote družine in vernikom pojasnijo, kakšne so posledice sprejete redefinicije Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Pri zbiranju podpisov za referendum pa naj ljudem omogočijo, da pridejo do upravne enote oz. krajevnega urada ali jim razložijo, kakšne so druge možnosti oddaje podpisa (elektronska oddaja podpisa, možnost oddaje podpisa za bolne in invalidne osebe, možnost oddaje podpisa za volivce, ki stalno ali začasno bivajo v tujini). Navodila so objavljena na spletni strani http://24kul.si.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh