Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Potrjen statut Dikasterija za laike, družino in življenje

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 05. 2018 / 09:23
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.05.2018 / 09:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Potrjen statut Dikasterija za laike, družino in življenje

Pri dikasteriju so zaposleni duhovniki in laiki z vsega sveta.

Vatikanski Dikasterij za laike, družino in življenje je dobil nov statut. Kot so včeraj sporočili iz Vatikana, bo ta nadomestil dosedanja, začasna pravila delovnega telesa, ustanovljenega pred dvema letoma. Novi statut, ki ga je potrdil tudi papež Frančišek, bo objavljen v vatikanskem časniku L'Osservatore Romano, veljati pa začne 13. maja letos. Tudi te spremembe so del reforme rimske kurije, ki jo v svojem pontifikatu izvaja sveti oče.



Poleg pristojnosti dikasterija je v prvem členu novega statuta zapisano, da bo dikasterij za laike, družino in življenje še naprej tesno sodeloval s škofovskimi konferencami, škofijami in krajevnimi Cerkvami. Delovno telo vodi prefekt, na tem položaju je trenutno kardinal Kevin Joseph Farrell.

Papež Frančišek je leta 2016 Papeške sveta za družino in za laike združil v omenjeni dikasterij in mu priključil še Papeško akademijo za življenje. Pri dikasteriju so zaposleni duhovniki in laiki z vsega sveta. Tudi svetovalci dikasterija naj bi odsevali »vesoljni značaj Cerkve«, med njimi pa naj bi bili tako ženske kot moški, poročeni in samski ter predstavniki različnih poklicnih področij.

Vir: Kathpress / RV
Foto: RV

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh