Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Premagajte stresno obdobje z zelišči

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 27. 03. 2020 / 14:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.03.2020 / 09:46
Ustavi predvajanje Nalaganje

Premagajte stresno obdobje z zelišči

Največ lahko vsakodnevno storimo za svoje zdravje, če okrepimo svoj imunski sistem.
Največ lahko vsakodnevno storimo za svoje zdravje, če okrepimo svoj imunski sistem. Še posebej v sezonah gripe in prehlada, ko je poveča možnost, da zbolimo. Zdaj pa smo tudi v obdobju, ko nam zdravnik ni nujno na voljo, čeprav se naši izdatki zanj niso zmanjšali. Večinoma se ljudje obisku zdravnika raje izognimo.

Naj to ne velja le za čas epidemije. Okrepljen imunski sistem lahko prepreči marsikatero zdravstveno nevšečnost.

Izredne razmere in ukrepi so nas potisnili v tesnobo, stres, strah in morda celo paniko. Vsekakor ni zdravo, da smo anksiozni in prestrašeni, zaprti v svojih lastnih hišah in stanovanjih. Kako preživeti to težko obdobje čim mirneje? Morda ima pravi odgovor za vas zeliščarka Maria Treben.


Z zelišči proti stresu

Maria Treben je v knjigi Vsakodnevni stres predstavila tako zelišča kot tudi zdravstvene težave, ki jih povzroča stres. A še pomembneje od zdravljenja bolezni je njihovo preprečevanje. Zato ne zamahnite z roko, če ste, hvala Bogu, zdravi in polni energije. Pomlad prinaša tudi alergije, vremenske nestabilnosti in veliko dela na vrtu, morda imate tudi skrbi pred (finančno) prihodnostjo. Vse to lahko oslabi vaš imunski sistem, zato pomislite nanj, še preden vas nanj opozori telo.

Spoznajte zdravilno moč zelišč

Čeprav zdaj ni čas za nabiranje zelišč, pa ne zamudite naslednjega primernega obdobja. Takrat se boste lahko podali v bližnji gozd in si nabrali zelišča, ki jih potrebujete vi ali vaša družina. Kako nabirati, hraniti in mešati zelišča, opisuje Maria Treben na samem začetku knjige. Za nabiranje zelišč jih morate dobro poznati in vedeti tudi, ali niso morda zaščitene.

Če zelišč ne poznate tako dobro, prepustite nabiranje strokovnjakom. Eden izmed najbolj znanih v Sloveniji je bil prav gotovo p. Simon Ašič, katerega tradicijo nadaljuje podjetje Sitik, kjer lahko naročite zeliščne čaje iz zelišč, ki jih priporoča tudi Maria Treben.

Pri založbi Družina sta v zbirki Do zdravja z Mario Treben poleg že omenjene knjige Vsakodnevni stres izšli tudi knjigi Otroške bolezni in Alergije.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh