Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priprave na prejem sv. birme

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 26. 05. 2020 / 09:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.05.2023 / 08:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Priprave na prejem sv. birme

Letošnji birmanci imajo več časa, da se pripravijo na prejem zakramenta sv. birme in pri tem preberejo knijgo Založbe Družina.

Letošnji birmanci imajo več časa, da se pripravijo na prejem zakramentov. Za dobro pripravo lahko izberete tudi katero izmed knjig založbe Družina.


Potrjeni v veselju Svetega Duha

Birmanski dnevnik Potrjeni v veselju Svetega Duha je namenjen najstnikom, napisan pa je po navdihu svetih junakov. Mladim predstavi devetnajst svetniških vzornikov z zanimivimi življenjskimi zgodbami. Iz teh zgodb mlade vodi v premišljevanje in »dnevniško« zapisovanje misli. Vprašanja so zelo didaktična in so nedvomno primerna tudi za mlade, ki so pri birmi že bili, a se čutijo izgubljeni ali pa bi preprosto radi poglobili svoje duhovno življenje.

Priročnik je vsebinsko razdeljen na darove in sadove Svetega Duha, predstavitev pa je zelo neobičajna, privlačna in hkrati poglobljena. Je dobrodošel sopotnik v času priprave na sveto birmo.

Iskrice Svetega Duha

V knjigi Iskrice Svetega Duha bo birmanec spoznal sedem darov Svetega Duha in ugotovil, kako postati ognjemet, zaradi katerega bo svet barvitejši in lepši. Izvedel bo, kako lahko uporabi darove Svetega Duha in zakaj lahko z njimi iz svojega življenja naredi nekaj prav posebnega. Sveti Duh deluje v naših življenjih.

Kadar nam je težko ali se bojimo, da nam ne bo uspelo, lahko prosimo Svetega Duha za pomoč. Njegovi darovi ti kažejo, kako in kje Sveti Duh deluje in kako nas podpira.

»Sedem darov Svetega Duha seveda ni samo darilo, ki ga človek lahko postavi v kot in vsakih nekaj mesecev pobriše prah z njega. Ti darovi so tudi naloga. Pri birmi rečeš da pred Bogom in cerkvenim občestvom,« meni avtor Stephan Sigg, je švicarski teolog in pisatelj, ki se poklicno ukvarja z izobraževanjem katehetov in drugih učiteljev verstev. Znan je po svojem živahnem, neobičajnem slogu, ki je blizu mladim bralcem.
5 minut s Svetim Duhom

Vsak dan imamo kup obveznosti in časa zase nam ostane zelo malo. Vendar pet minut ni toliko, da si jih ne bi mogli utrgati, morda med čakanjem na avtobus, pred spanjem ali takoj po kosilu. Nadškof Víctor Manuel Fernández je za vsak dan v letu pripravil kratko molitev in razmišljanje o Svetem Duhu.

Takole je svoje bralce povabil na pot duhovnosti življenja in miru v Gospodovi navzočnosti. »Če mu vsak dan poskušaš dati prostor v svojem življenju, s tem vsaj malo sodeluješ s Svetim Duhom, da se bo tvoje življenje počasi spreminjalo. Tako bo v tvoje temine vstopila luč, tvoj mraz bo ogrel ogenj in znova se bo rodilo veselje.« Stopite z njim na to pot s knjigo 5 minut s svetim Duhom!

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh