Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Radi beremo stripe!

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 22. 11. 2013 / 14:55
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Radi beremo stripe!

Radi beremo stripe!

Otroci in njihovi starši so na knjižnem sejmu danes, v petek, 22. novembra, lahko prisluhnili predstavitvi stripov Mala jata in Mali volk.



Otroci in njihovi starši so na knjižnem sejmu danes, v petek, 22. novembra, lahko prisluhnili predstavitvi stripov Mala jata in Mali volk. Nastopil je Mali volk, ki je s trubadursko pesmijo (note lahko najdete v stripu) predstavil lik iz stripa: fantiča, ki se spoprijatelji s sv. Frančiškom.

Strip Mala jata, ki je pred skoraj 30 leti izhajal v Mavrici, je predstavil ilustrator Janko Testen. Povedal je, da mu je takratni (in prvi) urednik Mavrice svoja besedila pošiljal sproti, tako da včasih sploh ni vedel vnaprej, kaj se bo dogajalo; risal je na roko, saj je bil računalnik takrat samo še v glavi. Poslušalcem je zaupal tudi, da je včasih imel problem s papirjem, ki je bil včasih bolj, včasih pa manj vpojen. Dejal je tudi, da je na ponatis stripa v moderni knjigi ponosen in da ima občutek, da bi tak strip lahko uspel tudi na Kitajskem (čeprav otroci v stripu nimajo poševnih oči).

Na koncu je moderatorka Kristina Vrčon je na koncu predstavila še Mavrico in stripe, ki v njej izhajajo zdaj.









Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh