Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Razkošno stanovanje kardinala Bertoneja razjezilo papeža

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 04. 2014 / 06:58
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Razkošno stanovanje kardinala Bertoneja razjezilo papeža

Po navedbah »La Repubblice« ga trenutno urejajo v Vatikanu.

Razprava o življenjskem slogu škofov in kardinalov v katoliški Cerkvi je končno dosegla tudi Vatikan. Kot je poročal italijanski časnik »La Repubblica«, naj bi v Vatikanu trenutno urejali 600 kvadratnih metrov veliko stanovanje za nekdanjega vatikanskega državnega tajnika, kardinala Tarcisia Bertoneja. Papeža naj bi ta vest zelo razjezila, so, sicer brez navedbe vira, zapisali v prispevku. Po zapisu sodeč naj bi se v stanovanje z Bertonejem vselile tudi tri redovnice, ki italijanskemu kardinalu vodijo gospodinjstvo.

Stanovanje je po navedbah časnika v neposredni bližini vatikanskega Doma sv. Marte, kjer prebiva papež Frančišek. Imelo naj bi tudi sto kvadratnih metrov veliko teraso. Papež živi v stanovanju, ki meri okoli 90 kvadratov.

Kardinal Bertone je lansko jesen odstopil s položaja vatikanskega državnega tajnika. V Vatikanu ga krivijo za številne nepravilnosti v času njegovega »tajnikovanja«.

Že lani decembra so italijanski mediji poročali o prihodnjem bivališču kardinala Bertoneja. Šlo naj bi za isto stanovanje, časnik »Il Fatto Quotidiano« pa je tedaj omenjal 400 kvadratov veliko bivališče.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh