Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sinoda: prvič dovoljena zunanja vprašanja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 10. 2019 / 08:31
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.10.2019 / 08:55
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sinoda: prvič dovoljena zunanja vprašanja

Časnikarji lahko pred vsako tiskovko zastavljajo vprašanja preko aplikacije »Whatsapp«.

Vatikan na tokratni izredni sinodi o Amazoniji prvič dopušča tudi vprašanja medijskih predstavnikov, ki niso navzoči v Vatikanu, kot je poročal spletni portal Vatican News. Časnikarji lahko pred vsakodnevnimi tiskovnimi konferencami in brifingi zastavijo svoja vprašanja preko mobilne aplikacije »Whatsapp« gostom za govorniško mizo, ti pa nanje med tiskovno konferenco odgovarjajo.

Po besedah škofa Fabia Fabeneja, podtajnika sinode, bo to prva tovrstna izkušnja na sinodalnem zasedanju, zastavljanje vprašanj pa je omogočeno le tistim časnikarjem, ki so v vatikanskem tiskovnem središču akreditirani za ta dogodek. Uporaba aplikacije je dovoljena le medijskim predstavnikom s področja tiska, radia in televizije; samo spletni mediji in zasebni blogi so iz sodelovanja izključeni.

Med sinodo v Vatikanu »ad hoc« izbrani sinodalni gostje vsak dan ob 13. uri in 30 minut odgovarjajo na vprašanja akreditiranih časnikarjev. Časnikarji, ki želijo zastaviti svoja vprašanja, si morajo ustrezno dokumentacijo priskrbeti najmanj 48 ur pred tiskovno konferenco, na kateri naj bi prejeli odgovor, za to pa jim tokrat ni treba sedeti v dvorani.

Vir: Kathpress / Vatican News
Foto: Vatican Media

Nalaganje
Nazaj na vrh