Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skrivnosti praznikov odstira Praznična Družina

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 15. 12. 2014 / 08:27
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Skrivnosti praznikov odstira Praznična Družina

Skrivnosti praznikov odstira Praznična Družina

V soboto, 13. decembra, smo v galeriji Družina predstavili Praznično družino.

V soboto, 13. decembra, smo v galeriji Družina predstavili Praznično družino. Urejajo jo Barbara Kastelec, Manica Ferenc in Lucija Čakš, s fotografijami in idejami pa sodeluje tudi Tatjana Splichal.



»Zamisel, da bi pri založbi Družina začeli izdajati svojo praznično izdajo, ki bi po pristopu dopolnila to, kar že imamo – in imamo veliko dobrega, je vzniknila ob pogledu na obtežene praznične police kioskov, kjer ob obilici informacij in nasičenosti podob ni tiste pristne podobe krščanskih praznikov, podanih na sodoben način,« je uvodoma povedala Barbara Kastelec, koordinatorka revijalnega programa pri založbi Družina. Revijo so urednice zasnovale tako, da iz zakladnice prinaša tisto žlahtno, kar se kot izročilo ohranja v našem prostoru: predstavljajo izdelovalce adventnih venčkov, jaslic, novoletnega okrasja, v postu pa butaric, pisanic – izdelkov certificirane domače obrti, skrbno izbirajo kulinarični del.

»Pozorni smo na pristnost izročila in ga tudi jemljemo iz okolij, kjer še živi in diha in kjer še žive ljudje, ki izročilo goje tako kot pred njimi njihovi predniki. Povabimo se k njim domov – z beležko in fotoaparatom in se poučimo iz prve roke!« je povedala Kastelčeva.


Lucija Čakš, Barbara Kastelec in Manica Ferenc s Praznično - Advent in božič

Praznična je namenjena tudi temu, »da se znamo odeti v tišino in iz vrveža izluščiti tisti božji šepet, ki govori prav nam. Prav zato vsakokrat poiščemo sogovornika med duhovniki in redovniki ali redovnicami,« je dejala in napovedala, da bo ta lepa revija, ki ji je zunanjo podobo nadela oblikovalska agencija Original, poleg božične in velikonočne dobila tudi poletno izdajo. V Praznični pa se znajdejo tudi družinske zgodbe, v zadnji smo obiskali zakonca, ki sta sprejela dojenčka v rejništvo, čeprav sta tudi sama pred kratkim postala starša. Tako Praznična odstira skrivnosti naših babic, duhovnih vodij in življenja samega.


Ker smo se srečali ravno na god sv. Lucije, je Simona Bežan predstavila zavetnico oči.

Praznično vzdušje v soboto pa je s kitaro ustvaril Tobija Hudnik.


Praznična vas čaka v naši knjigarni.

Slavljenka Lucija je prejela vrtnico.

Fotografije: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh