Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sprostite se z romanom v roki

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 10. 07. 2015 / 09:08
Oznake: Družba
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sprostite se z romanom v roki

Sprostite se z romanom v roki

Najbolj priljubljena literarna zvrst je roman, zato vam predlagamo, da to poletje preberete vsaj enega.

Najbolj priljubljena literarna zvrst je roman, zato vam predlagamo, da to poletje preberete vsaj enega. Izberite ga med spodnjimi predlogi založbe Družina.

Randy Alcorn: Pogumni

Fantje in možje se bodo morda spoznali v katerem izmed policistov iz romana Pogumni. Čeprav opravljajo nevarno delo, pri katerem morajo biti zbrani, močni in odločni, pa jim prav te lastnosti manjkajo v resničnem življenju. Ko se enemu izmed njih zgodi družinska tragedija, se odločijo, da bo v družinskem življenju bolj prisotni in odgovorni. Kako naj storijo, da bodo znali biti dobri možje svojim ženam in očetje svojim otrokom? Kako se bodo spopadli s to odgovornostjo, vam razkriva Randy Alcorn.

Tessa Afshar: Dragulj v pesku

Veliko knjig je nastalo po svetopisemskih predlogah. Ena izmed njih Dragulj v pesku, ki pripoveduje o Rahábi iz Jerihe. Oče jo je prisil, da je delala kot prostitutka, kar jo je spremljalo še vse življenje. Sveto pismo sicer ne razkrije, kako se je spopadla z zlobnimi jeziki, vemo pa, da je uglednemu izraelskemu kralju Salmónu rodila sina. Roman torej sloni na izročilu, avtorica pa je s svojo domišljijo dopolnila manjkajoče dele in glavno junakinjo predstavila v pozitivni luči.


Metod Turnšek: Na Višarjah zvoni

Letos je založba Družina izdala že šesto knjigo iz zbirke Metoda Turnška. Turnškova zbirka je začela izhajati leta 2009. Tudi v romanu Na Višarjah zvoni se je znova, tako kot v prvem romanu Božja Planina, odpravil v to priljubljeno romarsko središče. Roman se dogaja v času druge svetovne vojne, prav tako kot njegov najbolj odmeven roman Med koroškimi brati in In hrumela je Drava. Če pa vam je ljubši srednji vek, si v roke vzemite Turnškova dela Stoji na rebri grad, ki pripoveduje o rodbini na treh koroških gradovih ali
Črni hanej o plemenitih in roparskih vitezih.

Vinko Šega: Na obronkih suhega jezera

Pravljice, s katerimi so si zaporniki krajšali čas, je zapisal župnik Vinko Šega. Njihova objava pod naslovom Na obronkih suhega jezera, ki ga je sam izbral, je bila njegova poslednja želja, vendar izida knjige ni dočakal, saj ga je Bog poklical k sebi leta 2013, tik preden bi praznoval 70 let mašniškega posvečenja. »Navadno si mislimo, da so pravljice samo za otroke. V zaporu pa sem spoznal, da imajo tovrstne pripovedi radi tudi odrasli. V domači družini so nam otrokom oče večkrat pripovedovali ob topli peči ali pri lažjem delu, kot je ličkanje koruze in podobno. Zelo radi smo jih poslušali. Zapomnil sem si jih za vse življenje.,« je povedal. Z njimi je svoje sojetnike popeljal v spanec.

Ana Češnovar: Grozote vojne

Vojne nastanejo zaradi konfliktov ljudi na pomembnih položajih, največji davek pa plačajo »navadni« ljudje. Vojno nasilje ne prinaša nič dobrega: treba se je soočiti z izgubo, revščino, lakoto, žalostjo in nejasno prihodnostjo. Pa vendar se med temi nesrečami pojavi svetel žarek upanja – ta izhaja iz dobrote, ki se rodi v srcih ljudi, globoke vere in iz družinske ljubezni. Roman Grozote vojne razkriva trpljenje dečka Stanka, ki mu je uničilo otroštvo, prinaša pa sporočilo upanja.

Ferdinando Camon: Oltar za mater

Vse bolj se kmečko življenje umika mestnemu. Kmetije umirajo, mladi se iz vasi selijo v mesta in tako umira tudi podeželje. Italijanski pisatelj Ferdinando Camon to prikaže z materino smrtjo. Msti je bila steber družine, opora in tudi temelj kmečkega sveta. Z njeno izgubo se postopoma ta temelj razrahlja, prav tako pa tudi po malem izginja tisto najbolj prvinsko in pristno dojemanja krščanstva ter dobrote. Mož, ki je ostal brez žene, ji v spoštovanje in zahvalo postavi oltar, sin pa napiše knjigo o svoji materi. Knjiga Oltar za mater je bila prevedena v več kot 20 jezikov.

Frescura Loredana, Tomatis Marco: Kaj sploh veš o ljubezni

Prav takrat, ko ne dirjamo v službo in po opravkih, je čas, da razmislimo o svojem dojemanju ljubezni, partnerstvu in zakonu. Rok se prebudi v postelji, vendar se ne more premakniti. Sliši glasove, a ne more odgovoriti. Niti ne ve, kaj se mu je zgodilo. Ob njem pa dneve preživlja Snežna, dekle, ki ne pozna svoje matere in išče svoje korenine. Roku pripoveduje svetopisemske zgodbe o ljubezni, ob katerih se spomni na Meliso in odkriva resnico o ljubezni. V romanu Kaj sploh veš o ljubezni boste spoznali marsikaj, na kar še niste pomislili.


Prvega agusta bomo predstavili pričevanja. Poglejte tudi, katere knjige priporočamo otrokom in mladostnikom.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh