Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanja za ljubitelje Svetega pisma

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 16. 01. 2015 / 12:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srečanja za ljubitelje Svetega pisma

V nedeljo, 25. januarja, bomo obhajali že 26. nedeljo Svetega pisma, ki jo bo letos Slovensko biblično društvo tretjič zaznamovalo s srečanji v vsaki škofiji.
V nedeljo, 25. januarja, bomo obhajali že 26. nedeljo Svetega pisma, ki jo bo letos Slovensko biblično društvo tretjič zaznamovalo s srečanji v vsaki škofiji, na katere vabijo vse biblične skupine, bralce Božje besede in ljubitelje Svetega pisma.

V soboto 24. januarja, bo ob 15. uri srečanje v mariborski nadškofiji na Ravnah na Koroškem v župnijskem domu vodil Jure Sojč.







Druga srečanja pa bodo v nedeljo, 25. januarja, ob 15. uri:

   Škofija Celje – Celje, Dom sv. Jožefa – s. Snežna Večko

   Škofija Koper – Vipava, Škofijska gimnazija – škof Jurij Bizjak

   Nadkofija Ljubljana – Ljubljana - Vič, Antonov dom – nadškof Marjan Turnšek

   Nadškofija Maribor – Maribor, Teološka fakulteta  – p. Janez Poljanšek

   Škofija Murska Sobota – Turnišče, Klariški samostan  – s. Katarina Ambrož

   Škofija Novo mesto – Novo mesto, Baragov zavod  – p. Peter Lavrih


Nedeljo Svetega pisma so na pobudo biblicistov slovenski škofje razglasili leta 1989 in določili, da jo praznujemo zadnjo nedeljo v januarju. Prvič smo jo obhajali januarja 1990. "Nedelja svetega pisma je vedno blizu spomina spreobrnjenja apostola Pavla in sklepa molitvenega tedna za edinost kristjanov. In vse se lepo dopolnjuje. Apostol Pavel je rasel ob Svetem pismu in ga s svojimi pismi soustvarjal. In - ker imamo vsi kristjani isto Sveto pismo, tudi ista Pavlova pisma, nas to že povezuje med seboj, je prispevek k ekumenizmu, k delu za edinost kristjanov. Tudi novi slovenski prevod Svetega pisma je ekumenski, isti za vse krščanske Cerkve. Zato se Bogu zahvaljujemo za Sveto pismo," so zapisali na spletni strani Slovenskega bibličnega društva. Letos se prav na nedeljo Svetega pisma končuje tudi Teden krščanske edinosti.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh