Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Uporaba mask v cerkvah od danes spet obvezna

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 25. 06. 2020 / 07:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2020 / 09:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Uporaba mask v cerkvah od danes spet obvezna

Uporaba mask v cerkvah od danes spet obvezna

Ukrep še posebej velja tudi za kapele, pisarne, veroučne prostore …

Foto: Tatjana Splichal

Od današnjega prazničnega četrtka naprej je, kot so skladno z vladnimi ukrepi za preprečevanje širjenja epidemije novega koronavirusa odločili slovenski škofje ordinariji, ponovno obvezna uporaba zaščitnih mask v zaprtih cerkvenih prostorih. To še posebej velja za cerkve, kapele, pisarne, veroučne prostore … Za otroke uporaba mask ni obvezna. Odločitev velja do preklica.

Kot je obvestila Slovenska škofovska konferenca, se s tem odlokom smiselno spreminjajo Navodila v slovenskih cerkvah v času začasne umiritve epidemije, ki so v veljavi od prvega dne junija. Navodila so spremenjena v naslednji (prvi) točki:

b) Vsak, ki vstopi v cerkev, je samo odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo, kot velja tudi za vstopanje v druge javne prostore. Ob vstopu v cerkev si mora razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in v cerkvi ohranjati medosebno razdaljo 1,5 metra (to ne velja za družine in člane skupnega gospodinjstva).

d) Na koru so lahko organist in pevci, ki med seboj ohranjajo ustrezno razdaljo 1,5 metra. Pevci morajo uporabljati maske.

g) Vernikom je dovoljeno deliti sveto obhajilo samo na roko. Delivec obhajila pri obhajanju nosi masko. Pred obhajilom in po njem si mora razkužiti roke.

Škofje ordinariji duhovnike prosijo, naj na oglasnih deskah in župnijskih spletnih straneh primerno obvestijo vernike o obvezni nošnji mask.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh