Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Uspešno leto za zakonca Izmajlov

Za vas piše:
K. C.
Objava: 05. 07. 2017 / 08:20
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Uspešno leto za zakonca Izmajlov

Vrhunec uspešnega umetniškega leta zakoncev Izmajlov je bil nastop v moskovskem Kremlju.

Manca in Benjamin Izmajlov imata za seboj več kot uspešno sezono, a že pripravljata nov projekt. Pred kratkim sta sevrnila iz Moskve, kjer sta v Kremlju, v sklopu mednarodne konference kulturne organizacije Russky mir, nastopila pred skoraj tisočglavim občinstvom, med katerim so bili tudi gostje iz Slovenije.

Zakonca Izmajlov sta obisk Moskve izkoristila tudi za nov glasbeni projekt, ki bo nastajal vse poletje, več o njem pa bomo izvedeli jeseni.

V lanskem izjemno uspešnem letu sta zakonca Izmajlov gostovala tudi po številnih svetovnih prestolnicah, med drugim spravila na noge Opero v Kairu, kjer je Manca posebej razveselila občinstvo z dodatkom v arabščini. Gostovala sta v Armeniji, imela še nekaj koncertov v Rusiji. Posebej sta ponosna, da sta navdušila celo umetniško razvajeni in zato zelo kritični Dunaj, kjer sta nastopila na koncertu, ki sta ga za diplomate skupaj organizirali revija Cercle Diplomatique in dunajska hiša nakita FREYWILE, katere ambasadorka je Manca.



Pesmi mojih krajev navdušile Slovenijo

Tudi zgoščenka Pesmi mojih krajev, ki je izšla lani pri Založbi Družina, se je večinoma snemala v Moskvi, v studiu MOSFILM, ki je eden najboljše opremljenih studiev na svetu. Mastering – finalizacijo zvoka pa je naredil eden največjih svetovnih mojstrov - Vlado Meller v ZDA, ki je med drugim podpisan pod albume Celine Dion, Paula McCartneyja, Andrea Boccelija itd. Poleg Mance in Benjamina Izmajlova so pri nastajanju zgoščenke sodelovali tudi Ruski državni simfonični orkester kinematografije, Komorni zbor Ave in posebni gostje: Otroški pevski zbor OŠ Žirovnica ter Primož Fleischman (sopran saksofon) in Klemen Smolej (kitara). Odzivi na zgoščenko so odlični.

S Pesmimi mojih krajev sta septembra lani Manca in Benjamin Izmajlov nastopila v ljubljanskih Križankah, kjer jih je navdušeno pozdravila velika množica. Koncert je bil namreč razprodan. Domače pesmi so odmevale tudi na manjših koncertih na izbranih lokacijah po vsej Sloveniji.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh