Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V spomin na dr. Janeza Veiderja

Objava: 04. 01. 2015 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.01.2015 / 13:48
V spomin na dr. Janeza Veiderja

V spomin na dr. Janeza Veiderja

V petek, 28. novembra, smo v Jurjevi dvorani v Stari Loki počastili spomin na 50. obletnico smrti kaplana, zbiralca umetnin, publicista, dramatika in umetnostnega zgodovinarja dr. Janeza Veiderja.


V petek, 28. novembra, smo v Jurjevi dvorani v Stari Loki počastili spomin na 50. obletnico smrti loškega in starološkega kaplana in župnijskega upravitelja, zbiralca umetnin, publicista, dramatika in umetnostnega zgodovinarja dr. Janeza Veiderja (1896–1964) in 100. obletnico začetka prve svetovne vojne.

Kulturno-zgodovinsko društvo Lonka in Župnijski zavod sv. Jurija sta pripravila spominski večer in priložnostno razstavo dokumentov, publikacij in drugih predmetov iz Veiderjeve zapuščine. Ana Florjančič, ki ob pomoči moža Pavleta že vrsto let raziskuje življenje in delo dr. Janeza Veiderja, je orisala življenjsko pot tega velikega Slovenca. Med domoljubnimi pesmimi v izvedbi Zagorskega okteta in solistov Gregorja in Eve so nam Marko, Andrej in Tanja prebirali občutene pesmi in dnevniške zapise mladega Veiderja, ki so nastajali v času 1. svetovne vojne na Tirols...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh