Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu dražba v korist bolnišnic v Lombardiji

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 06. 2020 / 13:16
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.07.2020 / 11:59
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Vatikanu dražba v korist bolnišnic v Lombardiji

Tudi papež je za dražbo daroval nekaj osebnih predmetov.

Foto: splet / Specialized (Twitter)

Papež Frančišek se udeležuje dražbe, katere izkupiček bo namenjen dvema bolnišnicama v italijanski pokrajini Lombardiji, ki ju je posebej prizadela letošnja epidemija koronavirusa. Kot poroča spletni portal Vatican News, je dal sveti oče za dražbo na razpolago več svojih osebnih predmetov. Dražba se bo začela v ponedeljek, 8. junija, na spletnem naslovu www.charitystars.com. V načrtu je več dražbenih krogov – po en vsak teden – do 8. avgusta.

Frančišek je v ta namen med drugim daroval cestno kolo v barvah Svetega sedeža in Argentine, ki ga je prejel od slovaškega kolesarskega prvaka Petra Sagana. Kolo bo ponujeno na začetku dražbe, ponudba pa bo dopolnjena z darovi nekaterih vrhunskih športnikov, kot so smučarske rokavice, dresi ali večerja na domu darovalca.

Izkupiček bo torej namenjen bolnišnicama v Brescii in Bergamu, kjer so zaposleni v času najhujše koronakrize ravnali resnično požrtvovalno. Pokrajino Lombardijo na severu Italije je letošnja zdravstvena kriza posebej močno prizadela, saj so okužbe z novim koronavirusom terjale več kot 16.000 življenj.

Med prireditelji spletne dražbe je tudi kardinal Gianfranco Ravasi, predsednik Papeškega sveta za kulturo. Pobudi pod geslom »We Run Together« (Tečemo skupaj) se pridružujejo tudi vatikansko športno združenje »Athletica Vaticana«, Združenje za lahko atletiko pokrajine Lacij in športni oddelek italijanske finančne policije.

Prireditev »We Run Together« je bila sprva mišljena kot dobrodelni tek v Castelporzianu v bližini Rima. Na njem naj bi sodelovali paraolimpijci, športniki z duševnimi težavami, ljubiteljski športniki, migranti in zaporniki, kot znamenje vključevanja v družbo. Zaradi epidemije koronavirusa je iz športne prireditve nastala spletna dražba.

Po besedah kardinala Ravasija bo dražba med 8. junijem in 8. avgustom nekakšen »virtualni tek«.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh