Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan znova ureja zdravstveno središče na Trgu sv. Petra

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 06. 2019 / 08:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.06.2019 / 12:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan znova ureja zdravstveno središče na Trgu sv. Petra

Za svetovni dan revnih, ki ga obhajamo sredi novembra.

V Vatikanu bodo ob svetovnem dnevu revnih v letošnjem novembru na Trgu sv. Petra znova uredili zdravstveno središče za ljudi, ki potrebujejo pomoč. Ambulanta naj bi letos poskrbela za še več strokovnih področij, je na tiskovni konferenci v Vatikanu povedal predsednik Papeškega sveta za pospeševanje nove evangelizacije, nadškof Rino Fisichella. V podobni akciji leta 2018 je brezplačno zdravniško pomoč v tednu dni poiskalo okoli 3.000 brezdomcev in drugih ljudi, ki si zaradi gmotnih težav ne morejo privoščiti zdravstvenega zavarovanja.

Nadškof Fisichella je oznanil, da bo zdravstveno središče urejeno teden dni pred svetovnim dnevom revnih, ki ga bomo letos obhajali 17. novembra. V brezplačni ambulanti sodelujejo zdravniki in drugo medicinsko osebje ter številni prostovoljci.

Svetovni dan revnih je leta 2016 razglasil papež Frančišek. Za organizacijo tega dne je pristojen nadškof Fisichella kot predsednik Papeškega sveta za pospeševanje nove evangelizacije. Papež ob tej priložnosti v Vatikanu obhaja slovesno bogoslužje z ubogimi, nato pa jih povabi na kosilo v vatikanski dvorani za avdience.

Po nadškofovih besedah v letošnjem letu uvajajo tudi novost: koncert za uboge, ki mu bodo v Vatikanu lahko prisluhnili 9. novembra. Na koncertu bo med drugimi sodeloval italijanski filmski skladatelj in prejemnik filmske nagrade oskar Nicola Piovani.

Geslo letošnjega svetovnega dneva revnih je »Upanje revežev nikoli ne osramoti.« Minuli četrtek so v Vatikanu objavili poslanico papeža Frančiška ob tej priložnosti.

Vir: Kathpress
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh