Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanska diplomacija na pomoč Alfieju

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 19. 04. 2018 / 10:21
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.04.2018 / 10:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanska diplomacija na pomoč Alfieju

Državno tajništvo želi preseči zakonodajne in pravne ovire za premestitev bolnega dečka.

Za premestitev malega Alfieja Evansa iz liverpoolske v vatikansko bolnišnico Bambino Gesu si bo poleg slednje prizadevalo tudi vatikansko državno tajništvo, poroča Radio Ognjišče. Kot je za spletni portal Vatican News povedal italijanski škof Francesco Cavina, ki je pomagal organizirati včerajšnje srečanje med papežem in Alfiejevim očetom, »obstajajo zakonodajne in pravne ovire in videli bomo, ali jih je možno preseči«. Škof Cavina je tudi pooblaščen, da deluje kot vezni člen med družino Evans in vatikanskim državnim tajništvom.



Pozen odziv angleške škofovske konference

Nekaj ur zatem, ko je papež pri sredini splošni avdienci poudaril, da je Bog edini gospodar življenja, se je prvič v primeru Alfieja oglasila tudi Škofovska konferenca Anglije in Walesa, ki je izrazila prepričanje, da »vsi, ki sprejemajo in so sprejemali težke odločitve v zvezi s primerom Alfieja Evansa, to delajo z integriteto in za Alfiejevo dobro, kakor ga sami najbolje razumejo«. Izjava je nekoliko neobičajna, če upoštevamo dejstvo, da je naša dolžnost po najboljših močeh zavarovati človeško življenje, kot je dejal papež.

Škofovska konferenca je obenem zavrnila kritike, ki so se v javnosti pojavile v zvezi z bolnišnico Alder Hey v Liverpoolu in njenim obravnavanjem resno bolnih otrok. Po njenem mnenju mora sedaj bolnišnica Bambino Gesu britanskemu sodišču predstaviti medicinske razloge, da v Alfiejevem primeru naredi izjemo.

Vatikanska klinika pripravljena na sprejem bolnega dečka

»Težko je razumeti, zakaj ne dovolijo premestitve,« je za časopis Avvenire izjavila predsednica vatikanske otroške klinike, Mariella Enoc, ki je prepričana, da bi morali starši prevzeti odgovornost za zdravljenje svojega otroka.

Tudi škof Cavina ne razume britanskega stališča, ki je po njegovem mnenju onkraj človeške logike. Enocova, ki se je včeraj prav tako srečala z Alfiejevim očetom, je izrazila pripravljenost, da osebno odpotuje v Liverpool in se sreča z vodstvom tamkajšnje bolnišnice, sicer pa so napisali pismo britanski bolnišnici in tamkajšnjim pravnikom.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: FB / Alfie's Army

Kupi v trgovini

Novo
Klic
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh