Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Večina katoličanov je volila Macrona

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 05. 2017 / 06:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Večina katoličanov je volila Macrona

Volilna udeležba z 80 % med francoskimi katoličani in 76 % med protestanti višja od povprečja.

71 % redno dejavnih francoskih katoličanov je na nedeljskih volitvah glasovalo za neodvisnega kandidata Emmanuela Macrona, kot je razvidno iz izsledkov ankete, ki jih je včeraj objavil francoski časnik La Croix. Višje podpore je bil Macron deležen le med muslimani, med katerimi je za neodvisnega kandidata glasovalo 92 % volilcev.

Anketa je pokazala tudi velike razlike med katoliškimi volilci, je še poročal La Croix. Medtem ko je 46 % občasno dejavnih katoličanov volilo Narodno fronto, je bilo med redno dejavnimi katoličani takšnih 29 %. Za primerjavo: skupno je Marine Le Pen volilo 34 % francoskih volilcev. Volilna udeležba je bila z 80 % med francoskimi katoličani in 76 % med protestanti višja od povprečja (65 %).

V prvem krogu volitev je večina katoličanov glasovala za republikanca Francoisja Fillona, ki pa se ni uspel uvrstiti v prvi krog. Polovica teh volilcev je zdaj glasovala za Macrona, približno četrtina pa za Le Penovo. Drugi volilci se volitev niso udeležili ali pa so oddali prazen volilni listič.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh