Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velikonočni čas z Magnificatom

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 16. 03. 2020 / 12:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.03.2020 / 11:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Velikonočni čas z Magnificatom

Velikonočni čas z Magnificatom

Magnificat je izšel in z njim lahko molite v velikonočnem aprilu in tako doživite letošnje, nekoliko drugačne praznike.
Letošnji post nam je prinesel izredne razmere in izolacijo, preizkušnjo, s katero se bo večina spopadala še leta. Prav tako se je spremenilo udeleževanje bogoslužij in bo, kot kaže, tudi obhajanje velike noči drugačno, kot smo vajeni.

Na srečo pa nekatere stvari ostajajo enake. Magnificat je izšel in z njim lahko molite tudi v velikonočnem aprilu. »Prav je, da se tudi z molitvijo pripravimo na obhajanje velikonočnih skrivnosti, da prazniki ne bodo kar švignili mimo, ampak bodo lahko obrodili sadove poglobljene vere in zagona za evangeljsko pričevanje.«

Za zdaj še ni odpovedan Dan za Magnificat, ki je načrtovan za 30 .maj, na predvečer binkošti (ki letos zasenčijo praznik Marijinega obiskanja pri Elizabeti, kjer je prvič zadonel Magnificat). Vabimo vas v novomeško škofijsko Marijino svetišče na Zaplaz. Spored in program boste prejeli v naslednji številki Magnificata, zdaj pa si samo rezervirajte datum in preverite možnosti za prevoz. Za bolj oddaljene bo izziv videti še neznano Marijino božjo pot, za bližnje, ki tja redno romate, pa spoznati vsebine iz Magnificata.

Če bodo kakršne koli spremembe, vas bomo pravočasno obvestili.

Letos mineva že petnajst let, odkar je šel k svojemu Gospodu sv. Janez Pavel II., zato nas bodo na prostih koncih strani spremljali njegovi izreki, vzeti iz knjige Georga Weigla Apostol upanja.

V aprilskem Magnificatu lahko poleg molitve preberete članke o zapovedi »Ne ubijaj!«, prešuštvu in ločitvi, cvetni nedelji, spodbudi, splavu in pritrkovalcih. Blagoslavljamo pa dežnik.

Tokratno naslovnico krasi ruska ikona Jezusov slovesni vhod v Jeruzalem iz leta 1497.

Brezplačen dostop do Magnificata

Seveda se tudi založba Družina pridružuje molitvi, zato smo vam ponudili brezplačen dostop do revije Magnificat, zdaj pa smo v upanju, da se s skupnim prizadevanjem, upoštevanjem ukrepov in vero v Boga, rešimo bolezni, uredili brezplačen dostop tudi do molitvene knjižice Marija, ki razvezuje vozle. Najdete jo tule.


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh