Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

VI. svetovno srečanje Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 21. 07. 2014 / 13:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
VI. svetovno srečanje Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov

VI. svetovno srečanje Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov

Med 21. in 28. julijem v Domu sv. Jožefa v Celju!

Vir: www.katoliska-cerkev.si.

Teden dni, od ponedeljka, 21., do ponedeljka, 28. julija 2014, v Celju, v Domu sv. Jožefa, organizirajo VI. svetovno srečanje Krščanskega bratstva trajno bolnih in telesno prizadetih oseb. Slovenijo so obiskali voditelji Bratstva iz 50 držav oziroma štirih celin, delegati, bolniki, invalidi in njihovi spremljevalci ter odgovorni za delovanje Bratstva po svetu. Namen druženja je povezovanje bolnikov in invalidov, s tem pa se tudi medsebojno spodbujajo in si vlivajo moči, da bi lažje brodili skozi življenje. Skupaj se je dogodka udeležilo okrog 60 ljudi.

Slogan srečanja je "Še bomo gradili v občestvu". Glavne teme pogovorov pa so delovanje Bratstva po svetu ter izpeljani in načrtovani projekti. Srečanje bo prvič v Sloveniji, sicer pa se organizira vsaka štiri leta, saj se na njem zbere tudi novo vodstvo svetovnega Bratstva. Slovesno odprtje Svetovnega srečanja Bratstva se bo začel ob 10h z mašo v cerkvi sv. Jožefa v Celju, ki jo bo vodil škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek. Ob 11.30 sledi v Domu sv. Jožefa v Kardinalovi dvorani slovesnost, ki se je bodo udeležili tudi: podžupanja Mestne občine Celje, mag. Darja Turk, Ljudmila Novak (poslanka in predsednica Nsi) , Damjan Hovnik (namestnik predsednika Zveze Paraplegikov Slovenije), Monika Planinc (članica Zveze društev za cerebralno paralizo - iz VDC Sonček,Krško), Jože Zupančič, Vlado Bizant in Roman Travar (nekdanji duhovni asistenti Bratstva v Sloveniji), predstavnica Marijinih sester in sester usmiljenk (Hčere krščanske ljubezni).

V petek se bodo udeleženci podali na romanje na Brezje, kjer bo sveta maša, nato pa bodo odšli na Zaplano nad Vrhniko. Tam bodo pripravili piknik.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh