Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začele so se Počitnice Biserov 2014

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 21. 07. 2014 / 12:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Začele so se Počitnice Biserov 2014

Začele so se Počitnice Biserov 2014

Z zbranim denarjem si bodo tudi socialno ogroženi otroci in mladostniki lahko privoščili nekaj morskih dogodivščin.

Počitniški Biseri razveseljujejo otroke in mladostnike. Fotografija je ilustrativna. Foto: Alenka Žnidar

Ponedeljek, 21. julija, je za mnoge otroke težko pričakovani dan. V akciji pod imenom Počitnice Biserov so namreč zbirali denar za socialno ogrožene otroke in mladostnike, da bi si ti lahko privoščili nekaj morskih dogodivščin in pozabili na vsakodnevne stiske. Potekala je v župnišču Portorožu. Letovanje je Slovenska karitas začela prav v začetku tega tedna. Poletno dopustovanje bo trajalo do 17. avgusta 2014.

Letošnja akcija bo mlade razveselila že devetič in poteka pod sloganom Vrednote v družini. Počitnice na morju bo omogočila 152 otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih družin, ki so bili izbrani iz župnijske karitas in prihajajo iz celotne Slovenije. Poleg uživanja na morju bodo otroci spoznavali Portorož, Izolo, različne igre, znane goste, družinske vrednote (kot so obljuba, podpora, varnost, sprejetost in ljubezen v družini), ki jim bodo predstavljene prek pogovorov in dramske igre. Delavnice bo soustvarjalo 85 animatorjev in osem vodij. Na delo z mladimi so se pripravljali od februarja na posebnih usposabljanjih. "Vsak otrok, mladostnik je za nas dragocen biser, ki v sebi nosi otroško veselje, igrivost, včasih pa tudi grenkobo različnih stisk. Ti otroci, skupaj z animatorji – velikimi biseri, oblikujemo prave biserne počitnice," pravi Mojca Kepic, voditeljica Počitnic Biserov. "Gre za otroke, mladostnike, ki potrebujejo toplo besedo, sprejetost in razumevanje. Dolga je njihova pot, da se osvobodijo strahu, da si povrnejo samospoštovanje in samozaupanje."

Otroci in mladostniki, vključeni v program, so večinoma prejemniki Karitasove pomoči, poleg socialnih stisk pa se spopadajo še z drugimi težavami, kot so smrt staršev, razveze, bolezen, rejniške družine, neurejeni družinski odnosi …

Slovenska karitas že 19 let organizira letovanja za družine, otroke in starejše. Počitnice vsako leto omogočijo več kot 650 socialno ogroženim ljudem. Poletje je čas za otroke, mladostnike in njihove družine, sicer pa letujejo starejši.


Katja Cingerle

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh